Tikėjimo samprata kabaloje

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Kalbant apie tikėjimą aukščiau žinojimo, daugeliui žodis „tikėjimas“ asocijuojasi su visuotinai priimta samprata mūsų pasaulyje.
Atsakymas. Ne, tikėjimas kabaloje neturi jokio ryšio su žemišku šio žodžio supratimu. Tikėjimo kategorija nėra suprantama taip, kaip filosofijoje, psichologijoje ar kasdienybėje.
Tikėjimas – tai davimo savybė, kuri formuojasi mumyse veikiant aukštesniajai jėgai. Jei sakau, kad kuo nors tikiu, reiškia, kad turiu tam tikrą ryšį su kokiu nors reiškiniu. Tačiau tai niekaip nėra susiję su tikėjimu kabaloje.
Kabaloje „tikėjimo“ sąvoka – ypatinga savybė, kuri kyla žmoguje veikiant aukštesniajai jėgai, aukštesniajai Šviesai. Tik tuomet jis gali atlikti absoliučiai altruistinius veiksmus, visiškai tarpusavyje nesusijusius. Į jį tarsi įsikūnija papildomas kūnas – dvasinis, kurio padedamas žmogus dirba.
#242496

Iš 2018 m. gruodžio 23 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Tikėjimas kabaloje

Tikėjimas aukščiau žinojimo – tai pasiekimas

Absoliutus tikėjimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>