Laikas sprendimui

Dvasinis darbas, Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманNiekas neturi ypatingos protekcijos iš viršaus, yra tik viena privilegija: galimybė patiems įsitraukti į taisymosi procesą.
Ir čia vieni gali būti „už“, kiti „prieš“, juk šiuolaikinė karta privalo išsiaiškinti šį klausimą. Turime judėti į priekį suprasdami, sąmoningai, sutikdami. Sutikimas visada kyla iš nesutikimo, kaip šviesos atskleidimas iš tamsos.
Aišku viena, jei neisime išvien su dabar besivystančia karta, negalėsime realizuoti savo dvasinės raidos – nei asmeninės, nei bendros. Net tokia išskirtinė asmenybė kaip Baal Sulamas nusipelnė dvasinio suvokimo tik todėl, kad karta tam buvo pasirengusi ir jai reikėjo tam tikro proceso, kurį jis turėjo atlikti.
O dabar tokia pareiga gulasi ant mūsų grupės „Bnei Baruch“ pečių. Šiais laikais nebeįmanoma judėti į priekį vieno žmogaus sąskaita, kaip buvo anksčiau su Moze. Dabar reikalinga grupė ir net pasaulinė: visi turėtų rodyti pavyzdį, kaip judėti išsitaisymo link. Tik turėdami tokią galingą vienybės jėgą, judėsime į priekį.
Niekas nesugebės realizuoti savo ištaisymo ir asmeniškai pasiekti norimo tikslo. Galite apie tai pamiršti. Bet jeigu veiksime kartu, kaip pataria Rabašas ir Baal Sulamas, prieš mus atsivers visi keliai.
Todėl turime išanalizuoti savo būseną, kad pamatytume, kaip diena iš dienos judame pirmyn, tai kairiąja, tai dešiniąja linija. Mus visąlaik mėto iš kairės į dešinę ir iš dešinės į kairę, ir turime patys eiti pirmyn vidurio linija.
Žmonijos laivas svirduliuos tai kairėn, tai dešinėn. Ir jei savo pastangomis pasuksime vairą, tuomet šis didžiulis laivas pasuks teisinga kryptimi. Tai yra mūsų darbas – reikia tai pamatyti, pajausti savo atsakomybę ir vadovauti taisymo procesui.
Valdyti vairaratį reiškia siekti vidurio linijos, kad „visus prasižengimus“ kairėje pusėje „padengtų meilė“ iš dešinės pusės. Tuomet per vidurį susiformuos vidurio linija.
Nenaikiname kairiosios linijos, neištriname tų, kurie „prieš“, o stebime, kaip ši kritika pažadina tuos, kurie „už“, padėdami atlikti jiems teisingą išskaičiavimą. Tuomet esame vidurio linijoje, teisingai sukame šturvalą, kuris visuomet turi būti nukreiptas į centrinį tašką: „Israel“, Toros ir Kūrėjo vienybę kaip vienos visumos.
„Israel“ – tai mes, siekiantys Kūrėjo, Tora – visa aukštesnioji Šviesa, kuri nukreipia mus ir visą žmoniją aplink mus, o Kūrėjas – jėga, atsiskleidžianti grupės centre, mūsų pastangų centre.
Baal Sulamas žinojo, kas nutiks Vokietijoje, ir mėgino išgelbėti žydus. Bet patys žydai neleido jam to padaryti ir visi žuvo. Jis nieko negalėjo pakeisti: suteikiamas tam tikras laikas išsiaiškinti ir laisva valia priimti sprendimą. Tačiau priėmus sprendimą, valdžia perduodama budeliui, kad atliktų taisymus kančios keliu.
#258229

Iš 2020 m. sausio 4 d. rytinės pamokos tema „Žydų pasirinkimas: vienybė ar antisemitizmas“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>