Kas yra absoliuti ramybė?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Dvasiniame pasaulyje viskas yra absoliučioje ramybėje. Kas yra absoliuti ramybė, jei yra kilimai ir kritimai?
Atsakymas: Dvasinė būsena – tai ramybės būsena. Jei atmesime mūsų veiksmus, tai visas dvasinis pasaulis, Aukštesnioji šviesa, yra absoliučioje ramybėje. Tai reiškia, kad jis tobulas ir nesikeičia. O mes jame keičiamės.
Šviesos poveikis mums yra pastovus. Viskas priklauso nuo to, kaip mes keičiamės.
Klausimas: Pasakyta, kad šviesos pojūtis kyla iš tamsos pojūčio. Ką tai reiškia?
Atsakymas: Mūsų pasaulyje taip pat negalime jausti kažko kaip vieno reiškinio, o turime viską suvokti lygindami, iš priešingybės.
Aš negaliu jausti juoda ar balta. Juoda atrodys juoda baltame fone, o balta atrodys balta juodame fone. Aš nejaučiu pačio reiškinio, galiu jį jausti tik kažko atžvilgiu.
Todėl visi kūriniai sudaryti iš dviejų priešingų savybių: šviesa-tamsa, davimas-gavimas. Aš turiu valdyti ir viena, ir kita, ir kurti iš šių dviejų savybių savo pasaulį.
Klausimas: Kitaip tariant, absoliuti ramybė – kai mano egoizmas yra pusiausvyroje su Kūrėjo altruistine jėga?
Atsakymas: Mano egoizmo ir šviesos savybės pusiausvyra, kai jos visiškai papildo viena kitą, vadinamas galutiniu išsitaisymu, viso vystymosi pabaiga.
#261877

Iš 2019 m. kovo 27 d. TV programos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas yra dvasinė ramybė?

Tikroji ramybė, o ne laikinas užsimiršimas

Absoliuti ramybė begaliniame judėjime

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>