Kabalistiniai terminai: „Acmuto“

Kūrėjas

каббалист Михаэль ЛайтманAcmuto – tai aukštesnioji šaknis, kuri tiesiogiai nesusijusi su mumis, kitaip tariant, tai Kūrėjas Pats Savaime, egzistuojantis nepriklausomai nuo kūrinio. Tokiu pavidalu negalime Jo pajausti.
Kitais žodžiais sakant, Acmuto – tai programa, nepriklausanti kūriniui. Mes tiesiog nurodome, kad tokia būsena yra, tačiau mums nepasiekiama. Negalime Jo pajausti.
O programa, kuri susijusi su mumis, vadinama „Kūrėju“ arba „AVAJA“.
Klausimas: Ar gali būti taip, kad Kūrėjas turi dar kokių nors planų kokių nors kitų, mums nežinomų kūrinių atžvilgiu?
Atsakymas: Tai mūsų neliečia.
Klausimas: Bet ar galima tai palyginti su tuo, kaip mūsų pasaulyje vaikas supranta kokį nors tėvo santykį su juo, bet nežino, kuo tėvas užsiima, kokie jo planai ir t. t.?
Atsakymas: Taip, galima ir taip sakyti. Tačiau neužsiimame tokiais pamąstymais, spekuliacijomis, nes jos vis tiek neturi jokio pagrindo. Tam neturime nei tikro noro, nei kokių nors galimybių tai tirti.
#264441

Iš 2019 m. birželio 17 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas yra Acmuto?

Acmuto – neatskleidžiama Kūrėjo esmė

Ar Kūrėjas turi pavidalą?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>