Pažinti pačius save

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kas daugumai žmonių yra savirealizacija? Koks jų potencialas vystytis morališkai, kultūriškai, dvasiškai? Ką realiai galima atlikti?
Atsakymas: Pirmiausia, turime suprasti, kad jeigu neužsiimame žmogumi jis ir vėl virsta gyvūnu, juk darbas beždžionę pavertė žmogumi. Tai tikrai taip.
Tačiau mūsų laikais tarsi einame priešingu keliu. Todėl mums reikia žmogui sukurti tokias sąlygas, kad jis vystytųsi, bet ne gamindamas kokius nors naujus materialius objektus ir paskui parduotų, pirktų, ką nors su jais veiktų, o kad būtų kuriamas dvasinis papildymas jo ribotam, materialiam gyvenimui.
Tam būtina organizuoti visą žmoniją į grupes, kur mokysime juos, ir jie tobulės ne tik kultūros, muzikos, literatūros srityse, bet ir suvokdami save ir kurdami visuomenę, kitaip tariant, žmogaus ir žmonių visuomenės psichologiją: kaip galima save pagerinti, kas mums yra geresnė būsena.
Jeigu juos be to domina ir kokie nors tikslieji mokslai – tegu studijuoja. Taip mokymasis taps mūsų pagrindiniu užsiėmimu.
#265476

Iš 2020 m. gegužės 5 d. TV laidos „Bedarbystė pasaulyje po koronaviruso“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>