Kokius malonumus ruošia epocha po koronaviruso?

Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Ar gali žmogus gyventi, nesiekdamas malonumo?
Atsakymas: Ne. Kiekvieną gyvenimo akimirką jis siekia malonumo.
Klausimas: Kokie nauji malonumų tipai atsiras koronaviruso epochoje? Panašu, kad malonumas sėdėti kavinėse, keliauti po užsienį išnyks.
Atsakymas: Tai pamažu nyksta, bet ne dėl mūsų noro. Gamta užprogramuota taip, kad visi malonumai mumyse palaipsniui keičiasi. Todėl to tipo malonumai, kuriais mėgavomės XX a., XXI a. pamažu dingsta, o kokie malonumai bus – pagyvensime ir pamatysime. Manau, kad jie bus susiję su bendravimu, jais atversime kitą visatos lygį ir pradėsime pildyti protą bei širdį aukštesniojo gyvenimo jausmu.
Klausimas: Ar manote, kad sėdėti, bendrauti ir atskleisti gilesnius tarpusavio ryšių sluoksnius yra didžiausias malonumas?
Atsakymas: Kalbant suprantamai, tai yra psichologinis malonumas iš to, kad jaučiame, kaip Gamta užsiima mumis, kaip mes darome įtaką jai, ji – mums.
Klausimas: Kitaip tariant, visas problemas galima išspręsti, vien pakeitus žmonių santykius? Ar galime tai įrodyti?
Atsakymas: Nereikia nieko įrodyti, pamatysime tai iš gyvenimo. O šiandien, ar ne taip? – Jeigu nebūtų problemų tarp žmonių, pasaulis būtų geresnis.
Komentaras: Viena vertus, lyg ir taip, kita vertus, nesuprantama, kodėl susijungus tarpusavyje kažkaip galima paveikti žemesnius gamtos sluoksnius.
Atsakymas: Tai reikia aiškinti. Kadangi priklausome integraliai gamtai, tai paaiškinti ne taip ir sudėtinga: visas kosmosas – mes, mūsų kūnas, mūsų visuomenė – viskas sukurta pagal integralios dalių tarpusavio sąveikos principą. Vienintelis dalykas, išeinantis iš globalios, integralios sistemos rėmų – žmogus, bet ne fizine, o moraline prasme – požiūriu į kitus. Šį požiūrį į kitą, į „tai, kas išorėje“, jis ir turi susitvarkyti.
Klausimas: Ar manote, kad įmanoma įrodyti, kad jeigu žmonės susijungs, tai iš karto pamatys kokį nors teigiamą gamtos poveikį sau, o jeigu atvirkščiai, – tuomet kokius nors kataklizmus? Ar tai vis dėlto nebus taip akivaizdu?
Atsakymas: Tai vyks ne taip akivaizdžiai, bet galime pagreitinti šį procesą savo aiškinimais. Juk, iš esmės, tokią galimybę turime. O visokie virusai tam padeda.
#265866

Iš 2020 m. balandžio 23 d. TV programos „Epocha po koronaviruso“

Daugiau šia tema skaitykite:

Koks turėtų būti pasaulis po koronaviruso?

Koks bus pasaulis po koronaviruso?

Suartėti šiuolaikiniame pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>