Auksinė moneta tuščioje kišenėje

Dvasinis darbas, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманGeras pavyzdys, kas yra tikėjimas aukščiau žinojimo, pateiktas Baal Šem Tovo mokinio Dovydo Lakeso pasakojime. Mokinys pasakoja, kad jie su mokytoju vakarieniavo vėlų šeštadienio vakarą, ir nė vienas neturėjo nė cento kišenėje, nes buvo labai neturtingi.
Staiga mokytojas jam pasakė: „Dovydai, duok man pinigų midui nusipirkti“. Mokinys įkišo ranką į kišenę, ištraukė auksinę monetą ir atidavė ją. Kaip gi tai įmanoma, jei mokinys aiškiai žinojo, kad jo kišenė – tuščia? Kadangi aukštesnysis liepė duoti jam pinigų, jis nedvejodamas įlindo į kišenę ir ištraukė monetą. Ir tai ne pasaka, o tikra istorija.
Tai vadinama tikėjimu aukščiau žinojimo. Mokinys žinojo, kad kišenėje nieko nėra, bet kai dvasinis mokytojas pasakė jam ištraukti pinigą iš kišenės, tai jis neabejojo, kad ten turi būti tai, ką įvardijo mokytojas, juk tai – kita tikrovės pakopa. Todėl mokinys įkišo ranką į kišenę ir ištraukė monetą.
Mes negalime vertinti dvasinio pasaulio, stovėdami ant šio pasaulio pakopos, arba vertinti šio pasaulio iš Aukštesniojo pasaulio lygmens. Tai lygiai tas pats, kaip su mažais vaikais: jei nori suprasti, kodėl mažylis verkia, turi nusileisti į jo lygį ir jo būseną. Tada sužinosi, ką jis jaučia, ką mato ir kodėl verkia. Negalime iš savo lygmens aukštumų suprasti priežasties, matome tik pasekmes.
Kabalos mokslas moko, kaip įsikūnyti į aukštesniojo būseną ir sugebėti atskleisti jį, suprasti ir pajausti, iš kur gauname tuos įsakymus, kuriais esame valdomi.
Štai ir dabar, kai aš kalbu jums apie šią auksinę monetą, apie dvasinę būseną, kurią mums teks atskleisti, ar galėsite jūs eiti paskui mokytoją aukščiau žinojimo ir ištraukti auksinį iš kišenės?
Aš jums sakau, kad jūs esate išsitaisymo pabaigoje – tai tikra būsena, sukurta jau pasaulio kūrimo pradžioje, ir tik jūs jos nejaučiate! O iš tikrųjų mūsų būsena tobula, ir todėl įkišk ranką į kišenę ir ištrauk galutinį išsitaisymą!
Mokytojas kabaloje – tai dvasinio kelio vedlys, ir paskui jį reikia eiti užmerktomis akimis.
#263665

Iš 2020 m. balandžio 23 d. rytinės pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie vystymąsi aukščiau žinojimo

Du ryšio su dvasiniu pasauliu šaltiniai

Kai nėra jėgų eiti tikėjimu aukščiau žinojimo…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>