Ne aukoji, o įgyji

Dešimtukas, Dvasinis darbas, Grupė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Jei paskolinau grupės, dešimtuko draugui 1000 dolerių, o jis man grąžino 1 dolerį, ar turėčiau laikyti, kad jis man grąžino visą 1000?
Atsakymas: Tu aiškiai matai, kad tai – 1 doleris, bet nori jį priimti kaip visą sumą, nes sieki pateisinti savo draugą ir pakilti tikėjime aukščiau žinojimo, juk tavo santykiai su juo – dvasiniai. Jei taip veiki, kitaip tariant, duodi draugui, tai kuri savyje davimo savybę – tikėjimą aukščiau žinojimo. Tu įgyji dvasinę savybę.
Klausimas: Vadinasi, neturiu klausti: „O kur likusi suma?“, nes man tiek svarbus ryšys su Kūrėju, o dešimtuko draugas – kaip šio ryšio įrankis, kad aš esu pasiruošęs paaukoti šiuos pinigus?
Atsakymas: Tu ne aukoji, o įgyji: gauni galimybę pakilti į dvasinį lygmenį per tikėjimą aukščiau žinojimo. Iš esmės, tu nereikalauji pinigų, nes manai, kad duodamas draugui, tu jau gavai. Žinoma, kalbame tik apie tokį atvejį, kai tarp jūsų egzistuoja dvasiniai santykiai.
Klausimas: O iš kur gauti jėgų taip elgtis su draugu? Kaip to pasiekiu?
Atsakymas: Pasieki, kai pajunti, kad būdamas su draugu tame pačiame dvasiniame kūne neduodi ir negauni, o visa tai – viena. Tuo, kad tu davei draugui, tu įnešei į jūsų bendrą dvasinį kūną didelę prasmę, naudą, indėlį. Esi labai laimingas, kad pajėgei tai padaryti.
Klausimas: Ar kartu aš nebijau būti apgautas? Juk kyla tokių minčių?
Atsakymas: Jei jūs iš tikrųjų esate dešimtuke, grupėje ir bandote kartu suvokti Kūrėją, pasiekti Jo lygmenį, tai galimybė duoti draugui įkvepia tave. Kas gali būti geriau?
#263472

Iš 2019 m. balandžio 1 d. TV programos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tikėjimas aukščiau žinojimo – tai pasiekimas

Tikėjimas aukščiau žinojimo: priimti draugo nuomonę

Kai nėra jėgų eiti tikėjimu aukščiau žinojimo…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>