Baal Sulamas – mūsų ryšio su Kūrėju kanalas

Baal Sulamas, Dvasinis darbas, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманŠiandien ypatinga diena – Baal Sulamo, mūsų mokytojo, išėjimo iš šio pasaulio metinės. Tai siela, sujungianti mus su Kūrėju, žmogus, atvėręs kabalos išminties vartus paskutiniajai kartai, kurioje gyvename.
Be jo mokymo neįstengtume nusipelnyti to, ką gavome ir dar gausime ateityje. Žinios, visa prieiga ir metodika, suvokimo etapai – visa tai mums paruošė Baal Sulamas. Žinoma, viskas ateina mums iš Kūrėjo, tačiau per šią didžią sielą.
Viena iš priežasčių, kodėl kabalos (gavimo) mokslas taip vadinamas yra ta, kad jis perduodamas iš kartos į kartą. Kiekvienas mokinys privalo turėti mokytoją. Tik išskirtinės asmenybės, gavusios ypatingą pagalbą iš aukščiau, gali tiesiogiai suvokti Kūrėją. Todėl mes visuomet turime būti susiję su dvasinį pasaulį pasiekusiais išminčiais, didžiais kabalistais, ir taip galime eiti pirmyn iš kartos į kartą.
Čia viskas priklauso nuo to, kiek žmogus įstengia eiti paskui mokytoją. Kiekvienas susiduria su savo sunkumais, ir tai natūralu, juk taip sukurtos pakopos iš viršaus į apačią. Žemesniesiems sunku įveikti savo egoizmą ir susieti su aukštesniąją pakopa.
Mūsų pasaulyje gyvūniniame lygmenyje nėra tokios problemos, juk gamta įpareigoja vaiką priklausyti nuo suaugusiųjų. Bet žmogaus pakopoje, kur reikia studijuoti kabalos mokslą, tai atlikti nėra paprasta. Ten mums reikia nusilenkti ir maksimaliai išaukštinti mokytoją, kad galėtume iš jo mokytis.
Žinoma, tai ne tam, kad rodytume mokytojui pagarbą, o paties mokinio naudai. Jei mokinys jaučiasi mažesnis už mokytoją, tai galės nusilenkti ir tuomet galės gauti iš mokytojo. Šio pasaulio moksluose šis reikalavimas ne tos kategoriškas, juk ten mokinys turi kritiškai žvelgti į mokytoją ir jį patikrinti.
O kabalos moksle žmogus negali nieko pasiekti, jei nenusilenks priešais Kūrėją. Ir kiek jis nusilenkia tam, ką gauna iš mokytojo (kuris jį moko iš pirminių šaltinių, atėjusių iš visų kartų mokytojų), tiek jis gali suvokti. Tik tokia forma mažas gali gauti iš didelio.
Todėl mums reikia suprasti, koks išskirtinis ir didis žmogus buvo Baal Sulamas. Turime priimti visus jo veikalus, visą palikimą be jokios kritikos ir tuomet galėsime tikėtis, kad imsime jungtis su jo siela ir per jį gausime aukštesniąją jėgą iš Kūrėjo.

#253792

Iš 2019 m. spalio 10 d. pamokos minint Baal Sulamą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>