Kaip išmaitinti žmoniją?

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Popiežius Pranciškus pasiūlė įvesti „besąlyginių (bazinių) pajamų“ sąvoką: jis patarė valstybėms skirti visiems žmonėms po minimalią pinigų sumą, kad jie galėtų egzistuoti, ir ne tik per pandemiją, bet ir vėliau, nes dėl šiuolaikinių technologijų milijardai (kai kuriais vertinimais – 5–6 mlrd.) neteks darbo. Jis siūlo valstybėms maitinti savo piliečius, kad šie galėtų išgyventi.
Atsakymas: Tuo tarpu valstybė skirsto pinigus įmonėms, kad jas atgaivintų, nors tai neturi jokios prasmės, nes rytoj gali nelikti, ką duoti, ir žmonės tikrai badaus. O kas bus toliau? Riaušės, plėšimai ir pan.? Milijardai klaidžios po Žemę ir plėšikaus?
Klausimas: Tokios mintys ir lenda į galvą, kai analizuoji, kas vyksta pasaulyje. Todėl daugeliui kyla baimė ir net mintis apie egzistencijos beprasmybę, ne tik apie savo, bet ir visos žmonijos. Ką pasakytumėte apie tai?
Atsakymas: Dauguma nesupranta, kad gamta mums nustatė sąlygas, o kai jų neatitinkame, gauname iš jos pamoką. Šiame kontekste nieko baisaus, jei iš 8 mlrd. liks tik 2. Apskritai, tai yra žmonių visuomenės gerinimo sąlyga. Jei neliks, tarkime, 6 mlr., tai mums tik atrodys, kad jie miršta. Jie ne mirs, o tiesiog pagydys atmosferą, žemę ir save nuo beverčio gyvenimo. Likusieji egzistuos normaliai, teisingai.
Klausimas: Ar manote, kad Žemėje turėtų sumažėti žmonių? Dabartinis kiekis negali normaliai išgyventi?
Atsakymas: Baal Sulamas rašė, kad Žemė nesunkiai gali išmaitinti 20 mlrd. žmonių. Problema yra žmonės, o ne maisto stoka.
Klausimas: Vadinasi, jeigu nesutiks su mintimi, kad žmonija turi pakeisti savo požiūrį į gyvenimą ir tikslus, žmonių gali sumažėti, bet tai nėra neišvengiama?
Atsakymas: Žinoma. Viskas reikalinga tik tokiu mastu ir tam, kad žmonija eitų teisingu keliu.
#268041

Iš 2020 m. birželio 18 d. TV programos „Pokalbiai. Leonidas Makaronas ir dr. Michaelis Laitmanas apie tarptautinę padėtį“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar Gamta nori sumažinti Žemės gyventojų skaičių?

Žmogus ir gamta: ryškėja santykiai

Socialinių neramumų pavojus po koronaviruso

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>