Pusiausvyra tarp bendradarbiavimo ir konkurencijos

Valios laisvė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Mokslininkai sako, kad gamtoje egzistuoja tam tikri mechanizmai, kurie palaiko pusiausvyrą tarp bendradarbiavimo ir konkurencijos. Tai suteikia galimybę išvengti priešininkų fizinio sunaikinimo, drauge užtikrina didelę vidinę įvairovę.
Ar manote, kad tas pats galioja ir kalbant apie žmonių visuomenę, kuri turi valios laisvę? Ar vis dėlto galime sunaikinti vieni kitus?
Atsakymas: Ne, gamta neleis. Mums reikia suprasti, kad visi tie dėsniai veikia tiek paprasčiausių, tiek sudėtingiausių organizmų lygmenyje. Ir jeigu kartais ko nors nematome, tai dėl to, kad negebame to matyti. O apskritai gamtos dėsnis universalus.
Sociume viskas vyksta taip, kaip organizmo ląstelėje ar tarp ląstelių. Mums nėra ko bijoti. Neįstengsime susinaikinti, nes veikia izoliavimo mechanizmas.
Klausimas: Sakoma, kad šiuolaikinė visuomenė pati išsivystė iki sistemos dydžio, ir ji panaši į griaunančią geologinę jėgą, gebančią sunaikinti visą visatą. Prieš keletą tūkstantmečių to nebuvo. Ką tai reiškia, kad žmonėms duota tokia galia?
Atsakymas: Šią galimybę gavome tik potencialiai, bet ne faktiškai, kad suprastume, kiek dar turime vystytis, idant subalansuotume savo fizines galimybes morale.

#273222

Iš 2020 m. rugpjūčio 21 d. TV laidos „Komunikavimo įgūdžiai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Bendradarbiavimu, o ne konkurencija grįsta evoliucija

Karų arba geranoriško bendradarbiavimo kelias

Pasikeisime mes, keisis ir gamta

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>