Už materijos

Dvasinis darbas, Zohar

каббалист Михаэль ЛайтманTora tai priemonė laisvei įgyti – laisvei nuo mirties angelo.
Per šį gyvenimą turime pereiti keturis teisingo taisymosi ir mūsų egoizmo naudojimo etapus. Egoizmas padeda mums iš priešingos pusės: kenkdamas mums, padeda virš jo pakilti.
Tinkamai išnaudodamas egoizmą, žmogus pasiekia amžinybę. Jis ima jausti save virš egoistinio lygmens. Jeigu tik galėtume įsivaizduoti, ką reiškia išeiti į kitą lygmenį! Mes pasiekiame būseną, kuri egzistuoja nevartodama, nesugerdama ir neįimdama į save, vien atiduodama tarsi būtų ne materijoje. Tokia būsena mus apibrėžia ir ją jaučiame kaip amžiną.
Tai iš principo ir suteikia mums kabala. Ji apskritai nekalba apie šį pasaulį, tautas, žemes, apie tai, kaip susitvarkyti čionai su savo problemomis, susijusiomis su banku, darbu, sveikata ir šeima.
Kabala kalba tik apie tai, kaip išvesti žmogų aukštesnį lygmenį, kur egzistuoji už materijos ribus ir todėl esi amžinas.

#279916

Iš 2010 balandžio 16 d. TV laidos „Knygos Zohar jėga“ Nr. 8

 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>