Neklysta tik Dievas

Klausimai ir atsakymai, Krizės sprendimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Pasaulis išsikraustė ir proto. Kaip išvengti trečiojo pasaulinio karo? Juk jis bus atominis.
Atsakymas: Taip, žinoma. Nemanau, kad valstybės susilaikys, nes jos ima bendrauti tarpusavyje sakydamos „tu“: „O kas tu toks?! O tu… Žinok, savo vietą!“ Ir taip toliau.
Kitaip tariant, pereinama ne prie žmonių, ne prie valstybių vadovų, o tarsi pati valstybė tampa asmenybe. Ir todėl baiminuosi, kad tai iš tiesų gali būti… Ne tai, kad nervai neišlaikys. Matau, kiek vienas žmogus gali komanduoti ir rodyti savo valią, savo sprendimą, ir visi priešais jį lenksis ir pildys. Šiuolaikiniame pasaulyje to neturi būti.
Neklysta tik Dievas.
Klausimas: Kitaip tariant, norint pasiekti mygtuką, reikia praeiti daugybę vidinių ir išorinių atitvarų? Jis negali būti lagaminėlyje?
Atsakymas: Taip. Jis negali būti valdomas vieno žmogaus, vieno piršto, kuris kažką spaudžia, kažką daro. Sprendimas turi būti priimtas ir vienu metu spaudžiame mygtuką skirtingose vietose, galbūt reikia net keleto paleidimo mygtukų. Tai turi būti sąmoningas daugumos sprendimas!
Klausimas: Ar jaučiate, kad artėja trečiasis pasaulinis karas?
Atsakymas: Kabala to neneigia. Baal Sulamas apie tai rašo.
Komentaras: Taip, didis kabalistas Baal Sulamas rašė, kad gali būti trečias ir ketvirtas pasaulinis karas, kurie bus atominiai, kad žmonija išsitaisytų.
Atsakymas: Kad visiškai išsitaisytų. Kad įsitikintų, kad pakeliui į galutinį išsitaisymą jį galima sustabdyti. Bet žmonija turi pergalėti save ir pakilti aukščiau savo egoizmo, kad šis egoizmas priešais ją būtų kaip svarbiausias priešas. Ne amerikiečiai prieš rusus ir pan., o būtent mano vidinis priešas – egoizmas.
Klausimas: Ir tik toks gali būti naikinantis karas?
Atsakymas: Tai ir vadinasi „naikinimu“. Ketinimas dėl savęs. Štai jį ir reikia sunaikinti.

#294971

Iš 2022 m. vasario 28 d. TV laidos „Naujienos su M. Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar įsiviešpataus taika ir meilė pasaulyje?

Įėjimas į naują gyvenimą atidarytas

Karas už laisvę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>