Kodėl esame sukurti tokie skirtingi?

Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Žinomas psichiatras K. Jungas manė, kad „problemos išsisprendžia, kai žmogus ima suprasti, kad konfliktai neretai kyla dėl skirtingo pasaulio suvokimo, o ne dėl egocentrizmo ar blogų kėslų“.
Atsakymas: Žinoma. Visi mes skirtingi, kitaip nebūtų „mes“, ir žmogus būtų it vienas egzempliorius. Todėl jei sakome, kad kokios nors mūsų nuomonės sutampa, tai suteikiame sau laisvę sugretinti savo nuomones ir pasakyti, kad tai vienas ir tas pats.
Bet iš principo, tai vyksta dėl to, kad negalime jų išmatuoti, kaip nors nustatyti, kad atpažintume, kad nėra dviejų vienodų būsenų, nuomonių ir t. t.
Klausimas: iš esmės, čia nėra blogų kėslų, yra skirtingi suvokimai, kurių nuo pat pradžių neįstengiame sugretinti. Bet vis tiek turime kokiu nors būdu susitarti?
Atsakymas: Tai priklauso nuo mūsų tikslų.
Klausimas: Koks tokios sistemos tikslas, kitaip tariant, tų dėsnių, pagal kuriuos viskas sukurta?
Atsakymas: Kūrėjas mus sukūrė tokiais skirtingais todėl, kad nepaisant to suprastume, kad esame vienodi ir net daugiau: mes – viena visuma.
Klausimas: Ką tai duos žmogui?
Atsakymas: Tiesą.
Klausimas: O ką tai duos Kūrėjui?
Atsakymas: Kad žmonės atskleidė Jį tiesoje.

#297640

Iš 2022 m. balandžio 29 d. TV laidos „Kabalos ekspresas“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip suvokiame pasaulio paveikslą

Pilnaverčio gamtos jautimo link

Kas atsiskleidžia suvokimo procese?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>