Gamtos dėsnių neapeisi!

Klausimai ir atsakymai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Didis kabalistas Baal Sulamas ragina nepažeidinėti gamtos dėsnių, tarsi gamtos dėsniai būtų kelių eismo taisyklės, kurias galima pažeisti pereinant gatvę draudžiamose vietose ar išvažiuojant į priešpriešinę eismo juostą. Pavyzdžiui, visuotinės traukos dėsnį žmonija pažeidinėja nuo brolių Raitų skrydžio. O dėsnis, žinoma, vis tiek veikia. Mes paprasčiausiai jį apeiname. Ir ką?
Ar galima pateikti gamtos dėsnių sąrašą? O gal juos žino tik kabalistai?
Atsakymas: Visais gamtos dėsnių pažeidimų atvejais pats žmogus savo elgesiu sukelia sau neigiamą poveikį – netgi mirtiną. Jeigu pažeidžiame visos Žemės rutulio bendruomenės elgesio dėsnį, kuris iki mūsų dienų nepasireiškė kaip gamtos dėsnis ir ima ryškėti tik dabar, nes pasiekėme paskutinį mūsų vystymosi etapą – „žmogus“, – o iki tol  savyje praėjome negyvąjį, augmeninį ir gyvūninį lygmenis.
Gamtos dėsniai griežtesni nei pėsčiųjų eismo taisyklės, nes gamta negailestinga ir reikalauja mokėti už padarytas klaidas.
Mes negalime apeiti gamtos dėsnių – tegalime juos ištirti ir teisingai naudoti. Mūsų atveju globalizacija įpareigoja mus jungtis, kad atitiktume gamtos valdymo jėgas. Jei taip elgsimės – panaudosime gamtos dėsnį savo labui, o jei neveiksime globaliai – „sudušime“ kaip nevykusiai sukonstravę lėktuvus pirmieji oreiviai, – kol neišmoksime teisingai naudotis gamtos dėsniais!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>