Pradedančiųjų klausimai – 6

Dvasinis darbas, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Nors abejoju, kad būtent jūs atsakote į klausimus, tačiau vis dėlto noriu bent kam nors užduoti klausimą. Štai jau daugiau kaip pusę metų stengiuosi studijuoti kabalą. Jaučiu, kad jūs sakote tiesą, jaučiu, jog šis mokslas man ypač būtinas, tačiau tingiu… Kaip elgtis?
Atsakymas: Tingumas, beje, – pati naudingiausia savybė! Jeigu visi tingėtų, pasaulis būtų geresnis. Visa žala – dėl to, kad žmonės daro nereikalingus judesius. Kaip pasakyta kabaloje: „Geriau sėdėk ir nieko nedaryk!“ Todėl, kad tikrai reikalinga yra tai, ką žmogus daro verčiamas būtinybės. Tik tai ir yra naudinga. Visur kur. Visa žala – dėl pertekliaus. Gamtoje jo nėra.
Kad atliktume judesius (fizinius, protinius ir kt.), būtina energija. Ji kyla esant norui. Noras kyla esant trokštamam tikslui. Tikslas ir noras jį pasiekti kyla dėl aplinkos poveikio. Mūsų atveju – dėl grupės poveikio. Todėl pasirinkdami aplinką realizuojame savo valios laisvę – pasirenkame tikslą ir įgyjame energiją, reikalingą įgyvendinti troškimą. Stenkitės dalyvauti mūsų kongresuose, nes jie padeda gauti stiprią ir teisingą aplinką.

Klausimas: Kabalą atradau visai neseniai. Iki tol, išoriškai esant neva gerovei, niekaip negalėjau atrasti savęs ir likęs vienas su savimi jaučiau tuštumą. Studijuodamas kabalą patyriau daug įvairių išgyvenimų, nuo baimės ir vidinės tuštumos iki kažkokios stebinančios šio mokslo logikos suvokimo. Mane stulbina pojūtis, tarsi jūs skaitote paskaitas man asmeniškai.
Atsakymas: Todėl, kad kiekvienas jaučia savyje, savo noruose, pačiuose giliuose vidiniuose išgyvenimuose – ir todėl jam atrodo, kad kabalos mokytojas žino jo būsenas ir kalba jam asmeniškai.

Klausimas: Kaip žmogui, daugelį metų besisukančiam jūsų organizacijos orbitoje, įveikti save ir imti gyvai kontaktuoti? Juk, esu įsitikinęs, yra dar šimtai tokių, kurių su jumis nesieja platinimas, kongresai, grupės ir pan., o jie tik pasyviai stebi metodikos vystymąsi?
Atsakymas: Didėjančios problemos (egoizmas) privers jus ne tik studijuoti metodiką (keisti gyvenimą, pakeitus save), bet ir ją realizuoti (savo atžvilgiu). O kol kas jūs esate noro kaupimo procese. Tačiau geriau žengti žingsnį pačiam, nes išsitaisymui neužteks gyvenimo… O išeiti galėsite, kaip ir atėjote. Tačiau jau kai ką įgysite. Visa tai turi vykti jūsų laisvu sprendimu.

Klausimas (iš dienoraščio anglų k.): Ar yra prasmė studijuoti kabalą ir tikėtis dvasinio tobulėjimo, jei nemoku maasero ir neplatinu, kadangi mano draugai kabala nesidomi? Ar tokiu atveju mokymasis duos kokios nors naudos, ar vertėtų užsiėmimus nutraukti? Labai prašau atsakyti į mano klausimus.
Atsakymas: Studijuoti verta bet kuriuo atveju. Maaseras, dalyvavimas grupėje, platinimas yra priedas prie mokymosi, tačiau jo nepakeičia. Šviesa vis tiek palaipsniui jus veikia. O jūsų draugai greitai prie jūsų prisijungs.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>