Ką reiškia Šviesa dvasine prasme?

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas (iš dienoraščio anglų kalba): Ką reiškia Šviesa dvasine prasme? Ir kuo skiriasi žemesniuosiuose dvasiniuose pasauliuose esanti šviesa nuo aukštesniųjų pasaulių, esančių arčiau Kūrėjo, šviesos?
Atsakymas: Šviesa: viskas, ką gauna kli (siela). Skiriasi ne pačios šviesos, bet indai, kli, norai, kuriuos jos pripildo, – noro atiduoti dydžiu, išsitaisymo jėga. Kaip šviesa mūsų pasaulyje – paprasta, „balta“, bet sudaryta iš 7 spalvų, nes potencialiai gali būti atskleista 7 kli rūšių. Nors pati savaime neegzistuoja. Nėra šviesos be kli, nėra Kūrėjo be kūrinio. Juk mes nagrinėjame tik materiją ir materijos formą, o abstrakčios formos ir jos esmės nagrinėti negalime, nes iš tikrųjų jų nesuvokiame. Kosmose nėra šviesos, tik tamsa, nes nėra kas ją sulaikytų, atspindėtų – nėra kli.
Taigi šviesa praeidama, pavyzdžiui, pro stiklą, kuris sugeria vieną iš ją sudarančių elementų – tam tikro ilgio bangas, matoma tokios spalvos, kurią sugėrė. Jei stiklas sugeria raudonas šviesos bangas, tai šviesa atrodo raudona, t. y., mes jaučiame ne pačią šviesą, o tik jos pasireiškimą sieloje. Tiksliau – sielos reakcija, norai, į kažką išorėje, dvasiniame pasaulyje, vadinama šviesa. Arba šviesa vadinama davimo savybė, kurią siela pasiekė ir kuri joje jaučiama. Kitaip tariant mes matome ne šviesą, o kli, sielos, savybes, kurios pasireiškia padedant kažkam, kas vadinama šviesa.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>