Laimės receptas

Krizė, globalizacija

Klausimas: Taip išeina, kad studijuojantys kabalos mokslą, bus laimingi, nes jie suvokia realybę ir jiems gerai. O tie, kurie nestudijuoja, bus nelaimingi, kentės ir vargs?
Atsakymas: Tai tiesa, tačiau bendroje sielų sistemoje visi tarpusavyje susiję. Todėl negali būti taip, kad vienas jaučia gėrį, o kitas – blogį. Egoistinės prigimties taisymo procese žmogaus laukia daugybė kliūčių, neaplenkiant ir tų, kurios atsiranda dėl ryšių su kitais žmonėmis. Kita vertus, pasauliui, kad imtų taisytis, vis dėlto teks kentėti, nes žmonija neturi kitos galimybės vystytis.

Klausimas: Turi keistis žmonių tarpusavio santykiai, jie turi remtis meile artimui. Ar tai taip pat išspręs pasaulio problemas, kurios atsiranda dėl neteisingų tarpusavio ryšių?
Atsakymas: Ne „taip pat“ išspręs, o būtent toks pokytis pašalins visas nelaimes pasaulyje! Be žmonių tarpusavio ryšio daugiau nėra kitos problemos: kai ryšio nėra – Kūrėjas slepiasi, jam esant – Kūrėjas atsiskleidžia.
Kai užsimezga žmonių tarpusavio ryšys sakoma, kad Kūrėjo grįžta į kūrinį. Ryšys tarp žmonių vadinamas Kūrėju, iš žodžio Bore: Bo – ateik ir Re – išvysk Jį žmonių tarpusavio ryšyje. Todėl priesakas „Pamilk artimą kaip save“ yra pagrindinis ir apima visus ištaisytus žmogaus veiksmus.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>