Ar galima valgyti kiaulieną?

Klausimai ir atsakymai, Sveikata

Ištrauka iš M. Laitmano ir kabalos akademijos dėstytojų E. Litvaro bei M. Sanilėvičiaus pokalbio „Maistas ir sveika mityba“.
Klausimas: Su kuo susijęs draudimas valgyti kiaulieną?
Atsakymas: Beje, ne vien kiaulieną…
Kiaulė jokiu būdu ne blogesnė už varlę ar šunį. Tiesiog mūsų pasaulyje kiaulė perdėtai įkūnija tai, kas nešvaru. Beje, kiaulės sudėtis, kūno dalių, organų struktūra yra labai artima žmogui. Žinome, kad daug jos organų naudojama persodinimui, siekiant atkurti skirtingas žmogaus organizmo dalis.
Galiu pasakyti, kad priklausomai nuo dvasinės šaknies yra tokios sielos, kurios negali vartoti tam tikro maisto savo dvasiniam augimui, bet ne materialaus, o dvasinio maisto. Tačiau kadangi visa, kas yra dvasiniame pasaulyje, sukuria savo antspaudą materialiame pasaulyje, tai ir mūsų pasaulyje šiandien yra atitinkami draudimai.
Pažvelkime į tai iš kitos pusės.
Bendra siela, vadinama „Adomu“, pasidalijo į kelias dalis. Viena sielos dalis vadinasi „Izraelis“, kita – „pasaulio tautos“, kuri savo ruožtu pasidalijo į daugybę dalių, tarkime: musulmonus, krikščionis ir t.t.
Kiekviena iš šių dalių instinktyviai prisiėmė tam tikrus apribojimus mūsų pasaulyje, ateinančius iš dvasinio pasaulio. Musulmonams negalima vartoti tam tikro maisto, žydai turi dar daugiau apribojimų, o likusiems galima vartoti beveik viską. Tai rodo tik tai, koks dvasinio išsitaisymo tipas skirtas šiems žmonėms, šioms religijoms, bet nieko daugiau.
Kai visi išsitaisys ir pasieks bendrą dvasinį lygmenį, visi apribojimai dings. Kadangi visi bus ištaisyti ir visos sielos taps viena – Adomu, bus galima vartoti, ko tik pageidausite. Pasakyta, kad ta pati kiaulė taps absoliučiai košeriniu gyvūnu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>