Mokykimės iš gamtos

Krizė, globalizacija

Klausimas: Jūs kalbate apie žmogaus išsitaisymą. O kaip yra su išsitaisymu augaliniame ir gyvūniniame gamtos lygmenyse? Ką galima padaryti, kad jie  pasiektų vienybę su Kūrėju?
Atsakymas: Viso blogio priežastis – vien žmogaus egoizmas. Teisingas žmogaus santykis su gamta – kada žmogus ima iš jos tik tiek, kiek būtina normaliam egzistavimui pagal jo įpročius, ne daugiau. Viskas, kas viršija normalaus egzistavimo poreikį, priklauso visiems.
Ši taisyklė panaši į gyvo organizmo dalių ryšį: širdis, plaučiai, inkstai ir apskritai kiekviena kūno dalis gauna energiją savo gyvybinei veiklai palaikyti. Tačiau nė viena iš jų nenaudoja daugiau nei jai būtina, kad egzistuotų ir bendram labui vykdytų savo funkciją organizme.
Taip pat ir mes turime elgtis visuomenėje – mūsų organizme. Jeigu kas nors panaudoja daugiau nei reikia – tai kenkia ir jam, ir visiems. Naudojimas daugiau nei būtina vadinamas ego.
Mums reikia iš negyvojo, augalinio ir gyvūninio lygmenų išmokti harmonijos su gamta „Žmogaus“ lygmenyje.
Žmogui būtini šeima, namai, darbas, atlyginimas, atostogos, pensija, draudimai. Tačiau viskas, kas yra daugiau nei būtina, griauna pasaulį, kadangi išveda jį iš pusiausvyros su gamta. O gamta vis tiek privers mus pasiekti pusiausvyrą su ja.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>