Kaip auklėti vaikus?

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Šiais laikais, kai aplinkos įtaka tokia stipri ir mūsų mažąjį ego vilioja tiek daug pagundų, kaip derėtų auklėti vaikus, kad jiems gyvenime svarbiausia būtų vystytis dvasiškai?
Atsakymas:
Tai atlikti kur kas paprasčiau, nei atrodo. Jei rodysime jiems teisingus pavyzdžius, jie nukopijuos juos į savo palyginti skaidrią „materiją“. Sakoma, jog mokydamas vaiką, imi rašyti tuščiame lape, nes vaikas, skirtingai nei mes, dar nesugadintas visuomenės šiukšlėmis, painiava ir egoistiniais išskaičiavimais.
Žinoma, vaikai irgi egoistai, trokšta apgauti vienas kitą, siekia laimėti. Jie labai greitai viską pasveria ir kiekvienas stengiasi dėl naudos sau. Bet tai natūralu, todėl ir atrodo kitaip. Lygiai taip pat natūraliai jie priima aiškinimą apie sistemą, kurioje gyvena, apie pasaulį, apie teisingus tarpusavio santykius. Ir kai aiškini jiems taip, kad tai įsismelkia į jų pojūčius, formuoji juose vidinę sistemą.
Tai panašu į tai, kaip sudarytas kompiuteris. Jis pats tėra „metalo gabalas“ ir nieko atlikti negali. Bet įdiegus į jį programą, būtent ji ir nustato, kaip visos sudedamosios dalys turi susijungti ir veikti. Jeigu įdiegsi kitą programą, ji atšauktų ankstesniąją ir duotų komandą dalims susijungti iš naujo.
Taip ir tu gali į vaiko „kompiuterį“ įdiegti naują programą, pagal kurią jis gyvens. Tai vadinama „žmogaus kūrimu“. Viskas priklauso nuo supančių  vaiką suaugusių, nuo jų dvasingumo.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kur ta mokykla, kuri auklėja Žmogų“

„Pagrindinis auklėjimo principas“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>