Taškas širdyje

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Kaip sužinoti ar atsirado taškas širdyje, šeštasis jausmas?
Atsakymas: Jei, be kūno malonumų – pasitenkinimo maistu, seksu, šeima, tai yra malonumų, kurie būdingi gyvūnams ir be žmogiškųjų malonumų – pinigų, garbės, žinių siekimo, kurie atsiranda  visuomeniniame gyvenime,  žmogus jaučia, jog jį traukia aukštesni siekiai, noras atrasti gyvenimo prasmę, jis nenurims, kol nesužinos tikrosios savo egzistavimo priežasties.
Šį jausmą sunku perduoti žodžiais, jį reikia pajusti. Troškimas sužinoti, kokia žmogaus gyvenimo prasmė – kitaip jis nebegali būti laimingas – ir vadinamas tašku širdyje. Toks noras kabaloje vadinamas kančia, kaip ir bet kuris kitas noras, kurio žmogus negali patenkinti akimirksniu.
Jūs žinote, kad „Mokymas apie dešimtį sfirot“ – šešios knygos, kurias parašė Baal Sulamas, – labai sudėtingas kūrinys. „Mokymo apie dešimtį sfirot įvade“ jis rašo, kad šios knygos, kaip ir visa kabala, skirtos tiems, kam iškilo klausimas apie gyvenimo prasmę.
„Kokia gyvenimo prasmė?“, kitaip tariant, kas yra gyvenimas, dėl ko aš gyvenu? Klausiu ne tik todėl, kad man bloga, tiesiog aš noriu tai žinoti. Pirmą kartą šis klausimas kyla beveik kiekvienam 8-10 metų amžiaus vaikui. Tuo metu jį ir reiktų pradėti mokyti kabalos. Antraip šis klausimas pasimiršta, anuliuojasi, pasislepia už įvairiausių antraeilių dalykų.
Šis klausimas visuomet glūdi mūsų pasąmonėje, tik mes nenorime ieškoti atsakymo. Nes manome, kad jo nėra. Bet tai netiesa, atsakymas į šį klausimą yra ir jį galime rasti kabalistų veikaluose.
Šis klausimas iškyla ir reikalauja, kad  kiekvienas rastų atsakymą. Be jo mes – ne žmonės. Jei žmogus pajunta tokį vidinį „slėgį“, vadinasi, jis turi tašką širdyje.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kodėl man bloga, jei viską turiu“

„Taškas širdyje – sielos užuomazga“

„Jei gyventi tapo nuobodu…“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>