Žalčio prakeikimas ar palaiminimas?

Dvasinis darbas, Krizė, globalizacija

Klausimas: Kodėl visi malonumai tuoj pat dingsta? Aš taip džiaugiuosi pirkdamas naują automobilį, tačiau praėjus savaitei su juo apsiprantu, ir jis manęs nebejaudina.
Kaip įprotis gali nuslopinti malonumą? Yra tik Šviesa ir indas. Jeigu yra malonumas, tai ar jis neturėtų būti amžinas?! Kodėl gi jis išnyksta?
Atsakymas: Reikalas tas, kad keičiasi kli, indas. Automobilis nedingsta, tačiau mano noras tampa didesnis, ir gautas malonumas jau nebeužpildo jo.
Tas noro augimas yra ne kiekybinis, o kokybinis. Dvasiniame pasaulyje visuomet vyksta ne kiekybinis, o kokybinis augimas.
Automobilis stovi prie namų, kaip ir anksčiau – naujas, gražus. Tačiau praėjo tik savaitė, o jis jau nebekelia susižavėjimo kaip anksčiau.
Nes toje vietoje, kur tavyje susidarė papildomas noras (pirmapradžio Žalčio geluonis, jo nuodai), nubunda tavyje žmogus su klausimu: „Ką man davė šis įgijimas?“
Tu net nesuvoki šio klausimo, tačiau jis bunda tavyje ir apnuodija tau visą malonumą.
Po sudužimo, nusidėjus prie Pažinimo Medžio, bet kuriame malonume pabunda ryšio su Kūrėju taškas ir savo tuštuma klausia, ar tu pasiekei amžinąjį užpildymą.
Ir nedelsiant verčia ieškoti, kuo prisipildyti. Taip judame pirmyn per visą savo istoriją, ir jeigu ne tai – nesivystytume. Būtent todėl, kad kyla šie nauji norai, žmogus skiriasi nuo gyvūno.
Visa, kas vedė mus pirmyn nuo išėjimo iš urvų iki šių dienų, tai mūsų nesuvoktas poreikis tapti panašiais į Kūrėją. Mumyse visą laiką auga žmogus!
Tai nusidėjimo rezultatas – kitaip šie norai (Adomas ir Ieva) liktų gyvūniniai. Tačiau mumyse pabunda į mus prasiskverbusi Šeimininko atžvilgiu gėda – kaip aš nuo Jo skiriuosi!
Gėda – tai tas klausimas: „Na ir ką gi tu gavai iš to?“ Aš lyg ir nesąmoningai lyginu save su Šeimininku ir galvoju: „Kas man tas automobilis, jeigu turiu pasiekti Kūrėją!”
Aš pats nežinau, kad tai klausimas apie Kūrėją! Tačiau ši persmelkianti tuštuma man ateina iš Jo.

Daugiau šia tema skaitykite:

Visa kūrinija bus tavo!

Dvasiniame gyvenime malonumas nedingsta

Sustok, akimirka!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>