Padėkite suprasti, ko aš noriu?

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Ko būtent turiu reikalauti iš grupės, ką turiu išsiaiškinti?
Atsakymas: Turiu išsiaiškinti, kas yra davimas – juk šito aš kol kas nežinau! Tai paslėpta mano ryšyje su grupės draugais.
Mes turime kartu stengtis atskleisti davimo savybę tarp mūsų. Ir ne kažkur ten, danguje, o čia, žemėje (arec), t. y., mūsų noruose (racon).
Ir šią žemę (norą) turime paversti „Izraelio žeme“ (erec isra-el, jašar-kel), kad mūsų tarpusavio ryšyje atsiskleidęs noras būtų toks teisingas, stiprus ir aiškus, jog jame atsivertų pirmasis šventas vardas – pirmasis Kūrėjo atskleidimas mums. Jo turime siekti.
Bet tai aiškinamasi kartu, bendrai, o ne individualiai. Tai aiškinasi grupė, priklausomai nuo to, kaip stipriai kiekvienas nori, kad tai įvyktų.
Iš visų šių norų formuojame vieną bendrą, stiprų norą, kad kartu išsiaiškintume, kas yra davimas, kurio norime pasiekti ir kokia forma norime jį atskleisti, o tiksliau – mūsų vienybėje.
Visų šių dalykų pagrindu formuojame savyje poreikį gauti Torą, t. y., pagalbą iš aukščiau, į šaltinį grąžinančią Šviesą. Būtent tai gavo tauta prie Sinajaus kalno – nieko daugiau, išskyrus gebėjimą pasitelkti pagalbon Šviesą.
O galiausiai jiems atsiveria įvairiausios kliūtys ir nuodėmės, atsiveria blogis – kaip indas, skirtas Kūrėjo vardams atskleisti.
Visą laiką atsiskleidžia sudaužyti norai, kuriuos taisome – ir juose atskleidžiame Jo šventą vardą, davimo savybę.
O iki tol randame visiškai priešingą – egoistinę gavimo savybę. Tai reiškia, jog darbo esmė – per neapykantą susivienyti, pasiekti vienybę.

Iš 2010 m. rugpjūčio 11 d. paskaitos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Susisiekiančiųjų indų dėsnis

Vadovas po knygą „Zohar“. Kelias Kūrėjo atskleidimo link

Kūrimo programa

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>