Svarbiausias mūsų koziris

Ateities visuomenė, Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Jei sukursime vaikams virtualią dvasinę erdvę visose pasaulinėse mokymosi grupėse, ar tai pagreitins mūsų vystymąsi, kaip pasakyta: „Izraelis pagreitina laiką“?
Atsakymas: Tai, atrodytų, nėra pagrindinis dalykas, tačiau iš tikrųjų jis – pats svarbiausias.
Pasitelkus į pagalbą teisingą auklėjimą, vaikai pražys kaip gėlės, sėkmė juos lydės visur: jie bus išsiauklėję, gerai elgsis, turės didesnes suvokimo ir saviraiškos galimybes, mes galėsime pasauliui parodyti, kas yra ta nauja žmonija. Ir niekas neatsilaikys prieš tokį pavyzdį.
Parodysime, kad tokią auklėjimo sistemą galima organizuoti ne tik vienoje vietoje – galima tai virtualia forma padaryti daugelyje vietų visame pasaulyje. T.y., sukurti naują žmonijos kartą.
Dabartinės kartos problema yra ta, kad ji neturi tęsinio, sekančios kartos. Visos tos kančios, kurias jaučia tėvai ir netgi tie žmonės, kurie neturi šeimos ir vaikų, vis kaupiasi.
O jei artimiausiu metu sukursime mokomosios televizijos sistemos tinklą visomis kalbomis, galėsime sustiprinti visuomeninius ryšius tarp vaikų, organizuoti ypatingas vaikų stovyklas ir daug ką kita. Niekas negalės pasiūlyti nieko geresnio. Juk valstybinė auklėjimo sistema vis labiau žlunga.
Tai ir yra tas koziris, su kuriuo mes laimime! Kai žmonės pamatys, kad kiekvienas vaikas, auklėjamas tokiame tinkle, sėkmingai mokosi, jam būdingas geras elgesys, teisingas požiūris į gyvenimą, jis supranta kitus ir auga fiziškai sveikas, – tuo, be abejo, viskas bus pasakyta.
Tokios sistemos neįmanoma nukopijuoti, galima tik prie jos prisijungti, nes jos pagrindas – visuotinis susivienijimas. Kopijavimas reikštų atsiskyrimą, todėl vienai atskirai grupei/šaliai neduotų tokio rezultato.
Organizuoti tokią sistemą galima tik remiantis vienybės principu: pasaulis – globalus, ryšys – integralus, būtinumas susivienyti, visi žmonės – broliai. Taigi, pasaulis bus tiesiog priverstas priimti mūsų metodiką, kuri įgaus susistemintą, mokslinę formą.
Mūsų tinklas turi būti įvairialypis (įvairiapusis), vienijantis vaikus iš skirtingų šalių. Būtina parodyti, kad visi jie mokosi pagal vieną pirminį šaltinį, pagal vieningą metodiką, kad visi jie susivieniję, atstovaujantys naują žmoniją su universaliomis vertybėmis, – taip, kaip iš mūsų reikalauja evoliucija.

Iš 2010 m. spalio 31 d. pašnekesio apie auklėjimą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Slaptasis Kūrėjo agentas mokykloje

Leiskite vaikams rinktis

Švietimo tikslas – auginti žmogų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>