Kas svarbiau?

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Iš kur dar neišsitaisęs žmogus gauna jėgų darbui?
Atsakymas: Bet kuris, net ir pats mažiausias žingsnis nore, ketinime, veiksme įmanomas tik dėl svarbaus tikslo. Tik tikslo svarba suteikia mums jėgų.
Daugiau jokio „energijos šaltinio“, galinčio paskatinti net mažiausiam judesiui veiksmuose, mintyse, noruose, nėra. Tik svarba. Be jos, nėra nieko.
Iš prigimties man įdiegta egoistinio noro svarba, ir kiekvieną sykį aš turiu pajusti  vis didesnę dvasinio tikslo – Kūrėjo – svarbą, kad Jis mano akyse būtų aukščiau manęs.
Tai įmanoma tik padedant aplinkai. Kas svarbiau: aš ar Kūrėjas? Aplinka sutvarkyta taip, jog man panorėjus, ji padės iškelti Kūrėją aukščiau manęs.
Kodėl? Taip klausimas nekeliamas. Tiesiog aplinka geba įpareigoti mane tam, ko aš pats niekada nepanorėčiau. Ir jeigu aš jau pabudintas, turiu tašką širdyje, aplinka gali padaryti visa kita  –   suprantama, jeigu ir aš prisidėsiu.
Taigi visas mūsų darbas ties tuo: kas svarbesnis? Aš ar Jis? Nuolat turiu tai pasitikrinti ir nuolat turiu kreiptis į grupę, kad kelčiau Kūrėją – meilės  ir davimo savybę – virš paties savęs – gavimo ir kitų atstūmimo savybės. Jeigu viską darau teisingai, aplinka geba nuolat aprūpinti mane „kuru“, reikalingu tam, kad man skleistųsi Kūrėjo, tikslo, pastangų, siekiant ryšio ir susiliejimo, svarba.
Tiktai grupė gali tai padaryti. Jeigu žmogus save teisingai „suderina“, jis visuomet turi „kuro“, ir judant pirmyn problemų nekyla. Su sąlyga, kad jis kas sekundę tikrina: kas svarbiau?
Viską gyvenime reikia vertinti, atsižvelgiant į tai. Visų pirma, savo prioritetus sudėlioti taip, kad svarbiausia būtų tikslas, Kūrėjas, susiliejimas, davimas, o jau po to – kas tik nori: vaikai, darbas, šeima, draugai, pasaulis – viskas. Taip tu pasirenki teisingą kryptį, kad galėtum pasiekti tikslą.

Iš 2011 vasario 17 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį.

Daugiau šia tema skaitykite:

Statyti negriaunant

Svarbu kokybė

Namas, kuriame susitinka Kūrėjas ir kūrinys

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>