Smūgiai į vieną tašką

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Ar turėčiau prisiversti jungtis su draugais, jeigu nenoriu?
Atsakymas: Žinoma, reikia priversti save. Kaipgi atskleisime Faraoną, jeigu neparodysime noro nuo jo išsilaisvinti?
Jeigu savęs nespaudžiu susijungti su kitais, vadinasi, nerodau noro išeiti iš egoizmo. Panašu, kad man gera „Egipte“, t. y. judu kančių keliu (beito), o ne greitinu laiką (achišėna).
„Spartinti laiką“ – reiškia stengtis virš savo noro, t. y. prieš jį. Neturiu jokio noro susijungti su kitais, anuliuoti save, man nereikia Kūrėjo, aš tiesiog noriu gerai gyventi, na, ir atskleisti dvasinį pasaulį, kaip kad jį įsivaizduoju − pakilus aukščiau šito pasaulio sklandyti tarp angelų − tai irgi vilioja.
Žinoma, dar neįsivaizduoju, kad dvasingumas – tai nusižeminimas ir sujungimas su kitais. Jei lieku savo įprastame „žmogiškame“ nore – ateinu mokytis, dalyvauju platinime, tačiau nespaudžiu savęs susijungti su kitais ir neanuliuoju savęs prieš draugus, vadinasi, neatlieku dvasinio darbo. Tai nėra judėjimas į priekį „greitinant laiką“ (achišėna).
Galiu grupėje atlikti tūkstančius darbų, kasdien ateiti į pamoką, platinti, gražiai kalbėti, bet visa tai dar nereiškia, kad dvasiškai tobulėju, studijuoju kabalą ir einu Šviesos keliu (achišėna). Jeigu prieš savo valią prisiverčiu jungtis su grupe, kad bent kokia forma susijungčiau su visais vienoje širdyje (net jeigu tai ir dirbtina), kad vidinėmis mintimis ir norais būčiau su visais kartu, tik tada šios pastangos vadinasi „achišėna“ ir vidiniu darbu. O visa kita – ne.
Todėl yra žmonių, kurie metų metus mokosi grupėje, tačiau dar nežengė nė vieno žingsnio į priekį. O jei žmogus pradeda žengti tokius žingsnius, deda vidines pastangas, kad susijungtų su kitais žmonėmis jų vidiniuose noruose, tai labai greitai „išeina iš Egipto“. Svarbiausia – įsikibti į šį tašką ir jį veikti.
Keletas tokių gerų smūgių į vieną tašką – ir išeiname.

Iš 2011 m. balandžio 14 d. pamokos pagal knygą „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tikslus nusitaikymas

Nuo viršūnės prie viršūnės

Gimti ir užaugti grupėje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>