Kabala lengvai

Platinimas

Kabalos mokslas, kuris turi atsiskleisti visame pasaulyje, – tai ne ta kabala, kurią mes studijuojame pamokose pagal knygą „Zohar“, „Mokym1 apie dešimt sfirų“, Rabašo ir Baal Sulamo darbus. Netgi mūsų adaptuotas knygos „Zohar“ tekstas užtikrina žmonėms tik nuoseklų išdėstymą, patogų priėjimą, galimybę atversti knygą ir nepasimesti jos gudrybėse, persipynusiose ištraukomis aramėjų kalba.
Kabalos mokslas, skirtas pasauliui, – tai tokie straipsniai, kaip „Toros dovanojimas“, „Laidavimas“, „Valios laisvė“, „Pasaulis“, „Pasaulis pasaulyje“, „Kabalos mokslo esmė“. Jie parašyti lengva kalba ir pateikia plačius paaiškinimus. Jiems reikia pridėti lašelį iš „Šamati“, bet irgi be viso to, kas pasirodytų žmogui pernelyg protinga.
Trumpai tariant, pasauliui reikalinga palengvinta versija. Ji gali būti pateikta kaip knyga, kuri tiktų visiems. Sakykime, vietoje „Kabalos pradedantiems“ – „Kabala liaudžiai“, viena knyga, kurioje labai paprastai, minkštai ir prieinamai pateikiamos visos temos, tiksliai susijusios tarpusavyje ir nepaliekančios nei vieno klausimo be atsakymo.
Juk pirmiausia liaudžiai reikia paaiškinti esminius dalykus, kad ji nors kiek sužinotų apie tai, kas vyksta. Na, o paskui žmonės atvers Knygą „Zohar“ tuo ar kitu pavidalu – kaip savęs ištaisymo priemonę.

Iš 2011 m. birželio mėn. 17 d. pamokos pagal straipsnį „Mesijo ragas“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>