Pasaulio banko prezidentas: mes – ant naujos finansų krizės slenksčio

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Pasaulio banko prezidentas R. Zoellickas pripažino naujos finansų krizės pradžią ir pažymėjo teigiamus bei neigiamus jos aspektus, palyginti su 2008 m. krize.
Pasak Zoellicko, tai tik besiformuojanti audra. Žmonės nebuvo šokiruoti tuo, kas dabar vyksta – jie buvo pasirengę tokiems pokyčiams. Neigiamas aspektas čia – sudrebinta labiausiai išsivysčiusių šalių pinigų ir finansų politika.
Zoellickas Europos skolų krizę įvertino kaip dar pavojingesnę, nei JAV ekonomikos problemos, kurios, radijo duomenimis, paskatino agentūrą „Standard & Poor‘s“ praėjusią savaitę sumažinti  JAV kredito reitingą. Taip pat jis pabrėžė, kad Europos Sąjunga padarė nepakankamai, siekdama  įveikti skolų krizę.
Komentaras: Viskas vyksta pagal planą: Gamta mus spaudžia, dar palikdama laiko apmąstymams. Vėliau spaudimas stiprės, laiko apmąstymams nebeliks. Teisingai įvertinti situaciją ir suprasti, kad turime greitai tapti globaliais ir integraliais – tai ir yra visų problemų sprendimas. Tik ar mes suvoksime tai laiku?

Daugiau šia tema skaitykite:

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Krizė – ne ekonominė, o ideologinė

Nėra priemonių krizei įveikti!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>