Mūsų mokykla − nelygybės mokykla

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija

Pranešimas: Visoje Prancūzijoje vyksta mokyklų mokytojų demonstracijos ir streikai. Beprecedentinis faktas – streikuoti ir eiti į demonstracijas vienu metu paragino tiek valstybinių, tiek privačių mokyklų profsąjungos. Pagrindinė nepasitenkinimo priežastis – reguliarus darbo vietų mažinimas. Darbo vietų mažinimas numatytas vyriausybės plane kovojant su biudžeto deficitu.
K. Ševaljė: Tarptautiniai tyrimai liudija apie tai, kad Prancūzijos respublikinė mokykla liovėsi atlikus savo vaidmenį, leidžiantį žmonėms iš žemesnės klasės kilti socialiniais laiptais. Šiandien mūsų mokykla – nelygybės mokykla.
Komentaras: Todėl, kad mokykla turėtų auklėti, iš vaiko formuoti Žmogų, o ne tik aprūpinti jį žiniomis, specialybe. Juk šiandien svarbiausia – ryšys tarp žmonių, nuo kurio priklauso visokeriopa sėkmė.

Daugiau šia tema skaitykite:

Viltis – auklėjimas

Brandos atestatas – dvylikamečiui

Nuo gimimo – šviesos keliu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>