Visų ligų šaknis

Auklėjimas, vaikai, Sveikata, Valios laisvė

Klausimas: Kodėl gamta taip sutvarkė, kad ligomis užsikrečiame vieni nuo kitų?
Atsakymas: Mes užsikrečiame ne tik ligomis, bet ir daugeliu kitų dalykų. Tai materiali mūsų nenormalių tarpusavio ryšių išraiška. Mes perduodame vienas kitam „dvasinius virusus“ – blogas mintis, negerą poveikį, o rezultatas – materialūs virusai. Aš nemoralizuoju, iš tikrųjų viskas nusileidžia iš aukštesniųjų sistemų. Žemesnėse sistemose nėra laisvos valios ir galimybės ką nors atlikti savarankiškai, jos tiesiog išjudinamos iš aukščiau.
Vadinasi, turime pakilti ten, kur atsiranda pasirinkimo laisvė, ir šį lygmenį paversti atskaitos tašku, kad nuo jo veržtumės aukštyn, o ne žemyn. Juk žemyn procesai sklinda jau automatiškai, pagal aukštesnėje pakopoje mūsų pasirinktą gėrį ar blogį: sėkmę ar nesėkmę.
Jeigu  neteisingai veikiame tame  sistemos lygmenyje, kuris mums suteikia galimybę laisvai rinktis, kad vienytumės vieni su kitais ir su Gamta, tada šis trūkumas persmelkia visas žemiau esančias sistemas. Ir argi svarbu, kaip tai pasireikš: epidemijomis, širdies ir kraujagyslių ligomis, cunamiais ar dar kaip nors? Be abejo, galima išstudijuoti šiuos mechanizmus, bandant nuspėti tolimesnius įvykius. Bet mane dabar domina visai kas kita – kaip išvengti šių problemų? O išvengti jų galima tik būnant sprendimų priėmimų lygmenyje ir aukštesnėse pakopose, kur įgyju gebėjimą daryti įtaką įvykiams. Mažiausiai ko man reikia, tai pakilti į tą „slenkstinę“ aukštumą, kad įgyčiau valios laisvę.
Taigi globaliais ir integraliais  mūsų laikais, kada visi priklausome vieni nuo kitų ir grimztame  į pasaulinę krizę, nėra prasmės užsiiminėti pavieniais padariniais visuotinės nelaimės akivaizdoje.
Žinoma, žmonės susirūpinę savo negalavimais, nes nesupranta, kur glūdi pasveikimo paslaptis. Kiekvienas klausia: „Kaip man išsigydyti? Kaip apsisaugoti nuo infekcijos?“ O atsakymas toks: „Negalite užtikrinti savo saugumo, apsisaugoti nuo ligų, jų atsikratyti ar išvengti, jeigu nesate tame lygmenyje, iš kurio jos kyla.“
Taip, turime  mediciną, bet ji tebando „lopyti skyles“. Tai nėra sprendimas, nes mums nuolat reikia naujų lopų, o ir senieji vis blogiau laiko. Galima ir būtina užkirsti kelią problemai dar jos ištakose.
Žmogus nenori apie tai girdėti, jis vis daugiau pinigų išleidžia gydymui, gauna biuletenį, guli ligoninėje, suteikdamas daug skausmo sau ir artimiesiems… Kam mums ir toliau plėtoti šį medicinos „smagratį“, jeigu matome, kad, nepaisant visų pastangų, ligų tik daugėja? Be to, jos tarsi „tampa modernios“ – tam, kad  kančios galiausiai paskatintų mus pasirūpinti pagrindine sistema, kurioje klystame, sukeldami blogį ir žalą.
Mūsų ligos – neišvengiamos, „automatinės“ šios problemos pasekmės. Todėl neverta jomis užsiimti atskirai nuo tikrosios priežasties. Laikas pakilti į tą lygmenį, kur „išrausime jas su šaknimis“.

Iš 2012 m. spalio 10 d. 81-jo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Visuma didesnė už savo dalis

Dvasia lemia sveikatą

Ligos – egoizmo padariniai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>