Meilės egzaminas

Dvasinis darbas, Grupė, Platinimas

Kongresas Sočyje. Trečioji pamoka
Stovėdamas priešais išorinę publiką žmogus tarsi laiko egzaminą: „Grupė nuostabi, viskas pasaulyje ištaisyta, išskyrus mane. Aš stoviu prieš savo neištaisytus norus – šie žmonės yra mano sielos dalys.
Mano užduotis – įtikinti štai šią savo širdies ar šią savo proto dalelę, kad mums reikia susirinkti į vieną organizmą. Kaip aš galiu tai padaryti, kaip man pasiekti jų širdis?“
Taip Abraomas kalbėjo Senovės Babilono gyventojams, įtikinėdamas, kad visi jie yra viena visuma, kad negali gyventi nesantaikoje vienas su kitu, kad išsiskirsčius bus daug blogiau, – priešingai, turi susirinkti kartu.
Mes taip pat išeiname į mases su šiuo maldavimu. Jie turi pajausti mūsų dalyvavimą, mūsų šilumą, kad darome tai ne formaliai, o iš visos širdies. Žmonės atsilieps į tai, bet turime pasiruošti viduje. Mums reikalingi visi troškimai, kurie atsiskyrė nuo mūsų, turime juos prie savęs prijungti.
Klausimas. Ką manyti apie mano draugus?
Atsakymas. Draugai – tai irgi tavo norai, bet jie jau sutinka su tavimi sukurti vieną širdį. O masės dar nesutinka. Bet visi priklauso vienai širdžiai, vienam norui – tavo asmeniniam. Kiekvienas iš jūsų turi asmeninę visatą, asmeninį pasaulį. Ir visi, išskyrus tave, – tai tavo noro dalys: negyvoji, augalinė, gyvūninė gamta ir žmogus. Prijunk visa tai prie savęs, t. y. pamilk visus.
Tu išeini į žmones, nes jie tau reikalingi. Jie turi pajausti, kad tavo širdis atvira jiems, kad tu jiems nesi abejingas, kad tavo noras nukreiptas į juos ir per tave nusileidžia ypatinga jėga. Tai – pirmoji žinia.
O paskui visame pasaulyje pasireikš laidavimas. Tai teisingo visų sudužusių indų susijungimo sąlyga.

Iš 2014 m. birželio 10 d. trečiosios pamokos Sočio kongrese

Daugiau šia tema skaitykite:

Žvejybos tinklai, užmesti jūroje

Šviesa ieško ieško suvienytos širdies

Platinimas daro mus panašius į Kūrėją

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>