Tikroji kabala – be mistikos ir mitų, 1 dalis

Kabala

Klausimas. Šiandien žmogaus dvasinio vystymosi tema – labai išpopuliarėjo. Vis daugiau žmonių susidomi, kas yra kabalos mokslas. Žodis „kabala“ sukelia smalsumą, bet mažai kas gali paaiškinti, kas tai yra.
Per daug metų aplink kabalą susikaupė daugybė mitų, gandų, nuomonių, paslapčių. Kas yra tikrasis, originalusis kabalos mokslas?
Atsakymas. Kabalą supa tiek mitų todėl, kad ji ilgą laiką buvo slepiama. Galiu duoti pavyzdį iš savo gyvenimo. Gimiau gydytojų šeimoje: mano tėvas buvo odontologas, o mama – ginekologė. Jie abu buvo puikūs savo dalyko specialistai. Mūsų namuose bibliotekai buvo paskirtas atskiras kambarys.
Visos sienos buvo nustatytos knygų lentynomis. Mano vaikiškos knygos gulėjo apatinėse lentynose, patogiame man aukštyje. Kuo aukštesnis augau, tuo aukštesnėse lentynose esančias knygas galėjau pasiekti. Atsimenu, kad būdamas 10-11 metų amžiaus, smalsavau, kas sudėta ant aukščiausių lentynų, kur gulėjo knygos apie ginekologiją. Bet viskas buvo taip sutvarkyta, kad jų nepasiekčiau.
Aišku, kad kiekvienam amžiui būdingas savitas vystymasis, ir yra dalykų, kuriuos žinoti laikas. Kitų dar reikia palaukti metus ar dvejus, kad gautum žinias pagal savo išsivystymą. Tik taip informacija bus teisingai įsisavinta ir žmogui naudinga.
Kai perkame vaikams knygų ar žaislų, prašome pagal jų amžių: trimečiams, penkiamečiams ir t. t. Taip gauname tai, kas tinka konkretaus amžiaus vaikui. Taip pat ilgus metus buvo ir su kabalos mokslu. Kabala turėjo atsiskleisti žmonijai tuo momentu, kai ši tapo pasiruošusi ją priimti.
Ji neatsiskleidžia tuo pačiu laiku visiems iš karto, juk žmonija sudaryta iš skirtingų dalių. Žemėje dar yra tokių genčių, kurios gyvena beveik taip pat, kaip senovėje, džiunglėse. Yra tautų, kurios labiau išsivysčiusios ir turi kažkokių civilizacijos priemonių, bet vis dar atsilieka nuo išsivysčiusiųjų šalių, gyvenančių  šiuolaikiškai ir neįsivaizduojančių, kaip galima apsieiti be kompiuterio, interneto, mobiliojo telefono.
Pagal išsivystymą ir reikia atskleisti žmonėms naujas žinias. Todėl dabar ir atrandame naujų vaistų ir naujų reiškinių gamtoje, apie kuriuos nežinojome prieš tūkstančius metų. Anksčiau buvome nepasiruošę nei atskleisti viso to, nei teisingai panaudoti.
Kabalos mokslas kalba apie mūsų pasaulį valdančias jėgas. Iš tikrųjų, yra tik viena jėga, besidalinanti į daugybę jėgų, veikiančių žmoniją, gyvūninį, augalinį ir negyvąjį lygmenis, visą Visatą.
Kalba eina apie jėgų lauką, valdantį Visatos negyvąją materiją ir negyvąjį, augalinį, gyvūninį, žmogaus lygmenis Žemės paviršiuje ir vedantį visus į kažkokį tikslą.
Pagal mūsų išsivystymo lygmenį palaipsniui atskleidžiame fizikos, chemijos, biologijos, zoologijos, kitaip tariant, mokslo apie negyvąją, augalinę ir gyvūninę prigimtį, dėsnius. O dar yra mokslas apie žmogaus pakopą, apie žmones, bet jis turi atsiskleisti tam tikrame žmogaus vystymosi lygmenyje – tuo laiku, kai žmogus jau sugebės teisingai jį įsisavinti ir panaudoti.
Negalima duoti atominės bombos pirmykštei genčiai. Juk jie, nežinodami pasekmių, akimirksniu susprogdins save ir visą pasaulį. Todėl mokslas apie žmogaus transformacijas, apie pakilimą į kitą egzistavimo pakopą, o ne įprastą to paties lygmens pagerinimą – tai ypatingas mokslas.

Iš 2014 m. gruodžio 18 d. 476-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Tiesa ims staiga pati skleistis

Kabalos mokslo pranašumai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>