Gresia maisto produktų gamybos deficitas

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas. Remdamiesi tyrimo duomenimis ekspertai nustatė, kad maisto produktų gamyba mažėja dėl augančio planetos gyventojų skaičiaus. Analitikai konstatuoja faktą, kad dabartinė civilizacija turi apriboti atsinaujinančių žaliavų naudojimą gaminant maisto produktus.
Žmonių maisto racioną atitinka tik dešimt augalų rūšių, ir šie ištekliai netolimoje ateityje pasieks naudojimo ribą. Tyrimai rodo, kad augalininkystės ir gyvulininkystės augimo viršūnė bus pasiekta jau po 35 metų, o žmonių skaičius tuo metu viršys 9 milijardus. Gyventojams 2050 metais reiks didesnio maisto produktų gamybos pajėgumo, kuris du kartus viršys dabartinius rodiklius. Galutinė ekspertų išvada tokia: reikia pakeisti požiūrį į tai, kaip naudojame maistą.
Komentaras. Kai pasaulyje yra maisto produktų perteklius ir problema tik ta, kad jie būtų tinkamai paskirstyti, gamta stums mus pirmyn, skatindama ištaisyti mūsų egoizmą visais įmanomais būdais: bado, klimato, karinėmis, visuomeninėmis, teroro, šeimyninėmis ir visomis kitomis problemomis. Kils net tokių problemų, apie kurių egzistavimą anksčiau nė nenumanėme.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl mums reikia keistis?

Suvokti gamtos tendenciją

Kaip išsigelbėti nuo visuotinės katastrofos?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>