Ar Einšteinas buvo kabalistas?

Kabala ir kiti mokslai

Klausimas. Koks jūsų požiūris į Einšteiną – didis fizikas, filosofas, o gal kabalistas?
Atsakymas. Iš dalies laikyčiau Einšteiną kabalistu. Štai kodėl: jis įvedė sąlygiškumo sąvoką, tiksliau sąlygiškumo stebėtojo, žmogaus atžvilgiu. Taip moksle, pasaulyje atsirado mūsų suvokimo, žinių, gyvenimo sąlygiškumo sąvoka.
Viskas priklauso nuo stebėtojo, nuo jo savybių – o būtent tai kabalistinis žmogaus vertinimas, kai žmogus vertinamas absoliuto, Kūrėjo atžvilgiu, visiško ryšio (davimo, meilės) tarp visų (priešingų) gamtos dalių ir savybių atžvilgiu.
Be to, viskas, ką suvokiame, suvokiame žmogaus atžvilgiu, o apie tai, kas už žmogaus ribų, nieko negalime pasakyti. Kalbame tik apie tai, ką suvokiame. Taip tvirtina kabala ir kaip tik dėl to ji – mokslas, visų mokslų pagrindas.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>