Ką taisyti?

Dvasinis darbas

Klausimas. Kokį egoizmo tipą taisome santykiuose tarp mūsų?
Atsakymas. Yra gyvūninis egoizmas ir dvasinis egoizmas, ir būtent dvasinį reikia taisyti.
Gyvūninio egoizmo nepajėgsime ištaisyti, jis priklauso fiziniam kūnui, ir todėl palikite jį tokį, koks jis yra, galvokite tik apie tai, kas priklauso ryšiams tarp jūsų ir grupės, ir per grupę – su Kūrėju. Visa kita išsitaisys savaime, automatiškai įsikungs į jūsų pastangas susivienyti su grupe ir Kūrėju.
Klausimas. Suprantu, kad gyvūninis egoizmas – tai noras pavalgyti, turėti šeimą, mylėtis ir pan. Tačiau yra ir socialinis lygmuo – pagarba, valdžia, žinios. Tarkime man kyla noras vadovauti draugams. Ar turiu tai ištaisyti?
Atsakymas. Tu negali to ištaisyti. Jei rūpinsies ryšiu su draugais, tai viskas įgis pusiausvyrą.
Klausimas. O kas yra dvasinis egoizmas?
Atsakymas. Tai noras, kaip tos senutės prie suskilusios geldos, valdyti auksinę žuvelę – viską, būti aukščiau Kūrėjo.
Klausimas. O kuo dėti draugai, jeigu jau jaučiu Kūrėją?
Atsakymas. Tu nejauti Kūrėjo, o nori būti virš visko. Tai atsiskleidžia kaip kabalistų patarimų nepaisymas, kabalistai jau atskleidė aukštesnįjį pasaulį ir gavo juos iš Kūrėjo. Tu nenori naudotis jų patarimais.
Būtent tokį egoizmą reikia ištaisyti. O visa kita išsitaisys automatiškai, įsijungs į tai, ką darai. Pradėk dirbti, ir pajausi, kad nori būti aukščiau visų, įskaitant Kūrėją.

Iš 2016 m.  gruodžio 11 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Buitinis ir dvasinis egoizmas

Išskirtiniai egoistai

Būsime priversti tapti altruistais

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>