Malda, išjudinanti sistemą

Dvasinis darbas, Ketinimas, malda

каббалист Михаэль ЛайтманMalda – tai noras, kylantis iš kūrinio Kūrėjui, iš žemesniojo aukštesniajam. Skirtumas tas, kad kai Kūrėjas kūriniams duoda ne šiaip sau, o jiems prašant, tai pakelia juos iš gyvūninės pakopos į žmogiškąją.
Todėl taip svarbu atskleisti norą, maldą, prašymą, dėkingumą – bet kokį žmogaus kreipimąsi į Kūrėją. Tai nulemia visus taisymus ir judėjimą pirmyn dvasiniame darbe.
Maldos jėga – didžiulė. Mūsų pasaulyje matome, kad netgi mažas vaikas gali paspausti kokį nors mygtuką ir paleisti gigantišką sistemą, pakenkti ar atnešti naudos visam pasauliui. Todėl malda turi tokią lemiamą svarbą. Juk net pats mažiausias noras, įsijungdamas į didelę sistemą, specialiai skirtą norams priimti, gali pažadinti bei išjudinti sistemą, sukelti joje didžiulius pokyčius.
Technikoje tokios sistemos vadinamos stiprintuvais: mechaniniais, hidrauliniais, elektriniais. Nedideliu poveikiu galima paleisti didžiules sistemas. Iš čia matyti, koks svarbus įeinantis impulsas. Kuo galingesnė, didesnė, protingesnė sistema, tuo subtilesnio ir tikslesnio impulso, didesnio pasirengimo ji reikalauja.
Teisinga malda galima pažadinti dangų ir paleisti visą pasaulių sistemą. Juk mūsų poveikis aukštesniajai sistemai perduodamas iki pat Begalybės pasaulio ir sukelia atsakomąją reakciją.
Malda turi didžiulę jėgą, ir tai matyti iš materialų pavyzdžių. Dar visai neseniai žmogus naudojosi tokiais paprastais instrumentais kaip lankas ir strėlės, kurių reakcija proporcinga mechaniniam poveikiui ir jo prigimčiai.
Bet paskutiniu metu, kai žmonija ėmė dirbti su elektrinėmis, hidraulinėmis, kompiuterinėmis sistemomis, matome, kad pats silpniausias signalas, perduotas tranzistoriui, minimalus impulsas įeinant, atveria didžiulę elektros srovę ir skląsti vandens tekėjimui.
Jei suprantu kaip atsukti kraną, galiu sudrėkinti visą pasaulį. Taip veikia maldos jėga. Tačiau malda – ne šiaip žodžiai, tai aukštesnės sistemos atitikimas, kaip pasakyta: „Padaryk savo norą tokį, koks Jo noras.“ Ir tuomet mano netgi mažiausias noras ims veikti: kiek aš mažiausias, o sistema didžiulė, kiek mano silpnas veikimas gali pažadinti kosminės galios jėgas.

* * *
Svarbiausia suprasti priešais kokią tobulą sistemą esu ir kaip galiu ją aktyvuoti, ir tuomet būsiu pasaulio šeimininkas. Kūrėjas duoda man raktus nuo visos didžiulės pasaulių sistemos. Tačiau tai atlikti reikia visiškoje tamsoje.
Stengiuosi duoti visuomenei, bet išsiaiškinu, kad to nenoriu ir negaliu priimti tokio santykio. Kad ir kiek stengčiausi, mano gerų ketinimų užtenka sekundei, ir vėl apie tai pamirštu. Iš visų mano daugybės bandymų išeina, kad užsimetu sau nepamatuotą naštą ir mėginu nešti, manydamas, kad tai įmanoma, tačiau kaskart ją pametu.
Šį maišą vis užsimetu ir užsimetu, o jis vis krenta, ir tuomet šaukiu iš nevilties. Tai vadinama malda, galinčia pažadinti aukštesniąją jėgą, kuri padės man, palaikys maišą, atliks mano darbą – man svarbiausia visąlaik prašyti. Jei jaučiu, kad negaliu atlikti darbo, tai Kūrėjas atliks jį už mane, ir mano malda bus tikra, pažadins Jį, kad padėtų man.
#237735

Iš 2018 m. gruodžio 12 d. rytinės pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie norus, ketinimą ir prašymą

Tiksliai nukreipta malda

Kūrėjas girdi kiekvieno maldą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>