Vakarykščiai pasiekimai virsta į šiandienos kritimus

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманIš pasiruošimo kongresui pamokos (2018-06-18)
Visi vakarykščiai pasiekimai turi pereiti į šiandieninį kritimą, kitaip – nieko nepasieksiu. Aš statau koją į priekį ir pajudu pirmyn dėl to, kad anksčiau priekyje buvusi koja atsilieka. Ir vėl žengiu pirmyn jau kita koja, ir judu taip, kad ji atsiliktų.
Todėl, jei ryte prabudau prastai nusiteikęs, jei mane nelabai įkvepia šiandieninė pamoka, neuždega kaip anksčiau, tai turiu suprasti, kad toks yra ženklas, jog judu pirmyn. Būtent taip reikia vystytis.
Todėl džiaugiuosi, kad atėjo širdies sunkumas ir kad nesižaviu viskuo tarsi mažas vaikas ar pradedantysis, ką tik atskleidęs kabalą. Man šiandien reikia pasiekti nors tokį pabudimą, koks buvo vakar, bet jau savo paties darbu, o ne padovanotą iš aukščiau, koks buvo vakar.
Reikia visą laiką tikrinti save: ar stengiesi pabusti, ar sieki, kad būtų svarbus tikslas, brangi vienybė, kuri turi tapti centriniu visos tikrovės tašku, ar ketini pats būti nukreiptas į tai.
Visa tai – darbas, bet jis džiugina, nes jei man sunku dirbti šiandien – vadinasi – aš gerai pasistūmėjau vakar. Kiekvieną akimirką tikrinuosi, ar galiu pasiekti bent vakarykščio įkvėpimo, bet jau savo pastangomis.
#228603

Iš 2018 m. birželio 18 d. rytinės pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasivaikščiojimas kalneliais

Kritimas – tai džiaugsmas

Nuopoli? Tikrai ne!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>