Minties jėga ir proto vystymasis

Pasaulio struktūra, Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманPasakyta: „Viskas išsiaiškinama mintimi“. Mintis – svarbiausia. Tačiau dvasiniame pasaulyje mintis visai ne tai, kaip ją suprantame mūsų pasaulyje: galvoti, mąstyti.
Dvasiniame pasaulyje mintis – tai veiksmas, jėga, vektorius, veikiantis visą gamtą, visus materijos lygmenis. Todėl mintis kuria.
Taip ir sakoma: „Pradžioje buvo žodis“. Iki tol – taškas baltame fone, iš kurio susidarė raidė. Visa tai – kūrimo sumanymas.
Klausimas. Hebrajų kalba „žodis“ (mila) kyla iš žodžio „milui“, „užpildymas“. Kitaip tariant, „pradžioje buvo žodis“ reiškia pradžioje buvo užpildymas?
Atsakymas. Iš pradžių buvo noras, kuris teisingai vystėsi, o paskui – jo užpildymas.
Įsivaizduojate, kiek skirtingų pakopų turėjo nusileisti, kol mūsų pasaulyje susiformavo elementarios dalelės, kurios ėmė jungtis negyvajame lygmenyje pagal savo, jei taip galima sakyti, minčių dėsnius.
Paskui, tos pačios amžinos, tobulos minties stumiami ėmė jungtis tarpusavyje dar tobulesniu ryšiu ir pasiekė būseną, kai tarp jų atsirado įvairiausi deriniai, susidedantys iš fizinių, psichologinių, minties, noro veiksmų. Kitaip tariant, atsirado būsena, kurią galima vadinti protu.
Itin nepaprasta visa tai paaiškinti, juk iš tiesų protas – tai gavimas iš Kūrėjo, t.y., iš pačios aukščiausios minties, iš pačios aukščiausios materijos, iš pačios aukščiausios sistemos, tai jos savybių ir jos tarpusavio sąveikos sistemos gavimas.
Ten egzistuoja tarpusavyje susiję norai ir drauge su jais susijusios savybės. Kai tiek norai ir jausmai susiję veikia vieni su kitais, jie suformuoja kūrimo sumanymą. Kitaip tariant, kūrimo sumanymas sudarytas iš širdies ir proto.
#245998

Iš 2019 m. vasario 3 d. rusų k.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>