Kaip atskleisti paslaptį, slypinčią kabaloje?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Jeigu tapsiu kabalistu, ar galėsiu aprašyti jausminę būseną, kurią apibūdina kitas kabalistas? O gal jis suklydo rašydamas, ir aš sugebėsiu tai pamatyti?
Atsakymas. Tu viską pamatysi. Kabala – tai toks mokslas, kuris iš principo atviras kiekvienam, kita vertus, jis vadinamas slaptu.
Ir kyla klausimas: kaip mokslas gali būti slaptas? Galbūt jį slepia kaip pavojingo ginklo ar nuodų gamybos technologiją? Kita vertus, kodėl iki šiol tai – paslaptis.
Kabalos mokslo paslaptis slypi pačioje kabaloje. Parodyk vaikui atominės bombos sukūrimo formulę, ką gi jis galės padaryti, žvelgdamas į ją? Nieko. Taip ir kabalos moksle, tau duoda knygą ir sako „skaityk“, bet tu nieko negali padaryti.
Jei norėsi pasiekti, kas parašyta knygoje, turėsi pats pasikeisti, kad ją suprastum. Kai pasieksi tokį supratimą, jau būsi toks, kaip kabalistas, kuris parašė šią knygą, ir negalėsi nieko blogo padaryti su formule, kuri atskleidžia milžiniškas gamtos jėgas. Negalėsite žaisti su jomis, kaip panorėjęs.
Išeina, kad tik būdamas gamtos lygmenyje, ją atskleidi. Todėl neįmanoma, kad kabalistas kam nors pakenktų. Juk tuo metu, kai nukrenta iš savo lygmens, jis iš karto pamiršta viską ir negali valdyti šios medžiagos. Medžiaga užpildo jį pagal jo dvasinę būseną.
#240062

Iš 2018 m. lapkričio 11 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalos pamokos, I dalis

Slaptosios kabalisto praktikos

Atskleidžiant nežinomybę

 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>