Vienintelė, už viską atsakinga jėga

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Jeigu Kūrėjas apima visą tikrovę, vadinasi Jis visiškai atsakingas už visą netvarką žemesniame lygmenyje, mūsų pasaulyje?
Atsakymas. Be Kūrėjo niekas už nieką neatsakingas. Kūrėjas viską pradeda, atlieka, viską nusprendžia ir gauna rezultatus. Tai viena ir ta pati jėga.
Ji veda mus per visas gyvenimo peripetijas ir problemas, stumia į visas puses, stumia į įvairiausius konfliktus.
Mes pasimetame šiame gyvenime, kad būtent per šias aplinkybes, per šiuos „amerikietiškus kalnelius“, per kuriuos visąlaik važinėjame aukštyn žemyn, pasiekiame būseną, kai mums reikia atsipalaiduoti, atsiduoti nešančiai tėkmei ir norėti tik vieno – susisieti su ta jėga, kuri viską valdo.
Ar galiu tai pasiekti? Jei galiu – man daugiau nieko nereikia, nes viskas staiga tampa statiška, ramu, netrikdoma. Egzistuoja tik viena mintis – kūrimo sumanymas, ir šis sumanymas realizuojasi mumyse.
Ši mintis piešia manyje įvairiausius mano suvokimo pokyčius, ir šį vidinį kino filmą, kurį manyje rodo, suvokiu kaip ne manyje esantį pasaulį. O iš tiesų jis neegzistuoja, viskas vyksta manyje.
Man reikia pamažu adaptuotis prie šio paveikslo, gyventi jame taip, kad jis dėl mano suvokimo nuokrypių netrukdytų man vienu metu gyventi ir šiame pasaulyje. Ir išeitų, kad egzistuoju dviejuose pasauliuose: vienas iš jų – aukštesnysis, kurį man rodo Kūrėjas, kitas – tas, kurį matau kol kas vis dar iškraipytoje sąmonėje.
#245421

Iš 2019 m. sausio 27 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvi kūrimo sumanymo pusės

Pakilti iki Kūrėjo lygmens

Nelaukti iki rytojaus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>