Rašytinė ir žodinė informacija

Biblija, Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Koks skirtumas tarp rašytinės ir žodinės informacijos?
Atsakymas. Raštas – tai didžiulis žmonijos pasiekimas, kuris išplaukia iš vidinių savybių suvokimo.
32 jėgos, nusileidusios į mūsų pasaulį, sudaro 22 raides – tai yra savybes, kurias galime atkurti piešinio forma, kai taškas, tiesi linija, apskritimas, atitinkamai išdėstyti tarp tiesių linijų, suteikia galimybę užrašyti visas dvasines jėgas. Vadinasi, kad užrašytume visas dvasines jėgas, pakanka 22 taško ir tiesios linijos junginių. Taip buvo sukurta abėcėlė. Kitaip tariant, raidės – tai ne dirbtinis kūrinys, o įkūnijimas, įgyvendinimas gamtos aukštesniųjų jėgų jų grafiniame vaizde.
Klausimas. Ar galima žodžiu perduoti aukštesnę, slaptesnę nei rašytinė informaciją?
Atsakymas. Tai priklauso nuo to, kokiame tarpusavio ryšio su kitu kabalistu lygyje esi, kadangi kabalistai dažniausiai naudojasi raštu. Tačiau raštas, kurį jie taiko, – ne tas, kuriuo naudojasi paprastas žmogus. Kabalistui raidės, kableliai, brūkšneliai, tiesios linijos, taškai – tai jausmai, tai jo aukštesniosios šviesos suvokimo dydis, kurį jis taip vaizduoja. Jei pažvelgsi į muzikantų natas, nesuprasi, apie ką kalbama, o jiems tai – didžiuliai jausmai.
Klausimas. Koks skirtumas tarp rašytinės ir žodinės Toros?
Atsakymas. Tai yra atskira plati tema. Rašytinė ir žodinė Tora skiriasi lygiu, kuriuo ją galima suprasti ir atkurti. Tai yra dviejų tipų informacijos įrašymo ir atkūrimo būdai, kitaip tariant, sudaiktinimas, jei galima taip pasakyti, arba įgyvendinimas, Aukštesniosios šviesos kopijavimas mūsų pasaulyje.
#244339

Iš 2018 m. lapkričio 19 d. TV programos „Kabalos pagrindai“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>