Pats didžiausias suvokimas

Zohar

каббалист Михаэль ЛайтманAukščiausia jėga valdo visą gamtą ir pati ja yra, juk Kūrėjas ir yra Gamta. Ji turi protą, tai yra jos aukštesnioji dalis. Iš to lygmens ji viską valdo.
Kai sakau, kad noriu sužinoti gyvenimo prasmę, savo egzistavimo prasmę, aukštesniąją jėgą, kuri mane sukūrė ir viską valdo – tai reiškia, kad noriu suvokti Kūrėjo protą, Jo mintis, Jo galimybes, Jo ketinimus ir planus. Man tai būtina gyvenime.
Todėl Aukštesniojo proto suvokimas man yra reikalingiausias, kitaip, esu visiškai Jo valdomas. Aš, žinoma, galiu užsimerkti ir ramiai eiti pirmyn: kaip Jis mane valdo, taip tegu ir valdo, – bet taip niekaip negalėsiu dalyvauti savo gyvenimą valdyme, neįstengsiu jo pakeisti.
Aukštesniojo proto, Jo tikslo, Jo plano suvokimas leidžia man pačiam pakilti į tą lygmenį, kažkokiu būdu pradėti asmeninį valdymą, kištis į tai, ką Jis daro su manimi.
O galbūt Jis pats to nori? Ir tuomet galėsiu tapti Jo partneriu ir valdyti taip, kaip Jis valdo mane. Galų gale galėsiu suprasti, ko Jis iš manęs nori, kur šaukia, traukia, stumia. Pagaliau galėsiu suprasti Jo kreipimąsi į mane.
Jis pažadina viską, ką patiriame viduje ir išorėje. O aš noriu žinoti, su kokiu tikslu, kam ir kaip. Galbūt galėsiu visai kitaip suvokti save, pasaulį, gyvenimą ir kitus tikslus, pasiekti visko, ko norėsiu. Galbūt suvokdamas aukštesnįjį protą, galėsiu pakilti į amžinybės, begalybės ir ypatingų galimybių lygmenį. Kitaip tariant, kūrimo tikslo suvokimas turi išspręsti visas mano problemas.
Todėl turime to siekti. Pamėginkime ir sužinokime, ką taip darydami galime įgyti, kiek galime pakeisti save, savo likimą.
#249071

Iš 2019 m. balandžio 21 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas yra dvasinis suvokimas?

Kaip suvokti Kūrėją?

Kas yra suvokimas kabaloje?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>