„Israel“ pabudimas

Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Visa kūrinija padalyta į dvi dalis. Viena dalis – Israel, kita – pasaulio tautos. Jei Israel neatlieka savo funkcijos, tai pasaulio tautos ateina pas jį su pretenzijomis. Ir tai atsiskleidžia žmogaus lygmenyje, visuomenės lygmenyje.
Atsakymas. Tai vadinasi antisemitizmu.
Komentaras. Tačiau nei Israel, nei pasaulio tautos nesupranta, iš kur tai kyla, nors visa tai ir užrašyta kabaloje ir galima studijuoti.
Atsakymas. Žinoma. Tai užrašyta ir Toroje. Savaime suprantame, kad kyla pasaulio tautų neapkykanta Izraelio atžvilgiu. Nėra jokio kito panašaus reiškinio.
Klausimas. Tačiau funkcijos „Israel“ ir „pasaulio tautos“ patys žmonės nesirenka? Juos taip suskirsto gamta?
Atsakymas. Ne, taip suskirstoma pagal sielą. Tai gali pajausti bet kuris žmogus pasaulyje.
Staiga koks nors eskimas ima jausti, kad turi atskleisti sau gamtos savybę, priežastį ir pasekmę, kodėl ir kam jis egzistuoja. Kitaip tariant, jis sieka Kūrėjo, šių žinių šaltinio, šių atskleidimų.
Todėl jis ima kapstytis visur ir pagal savo siekį vadinasi „isra-el“ – „tiesiai pas Kūrėją“
Klausimas. Išeitų, kad vadinamieji „Dievo išrinktieji“ – tai tik gamtos skirstymas?
Atsakymas. Sakyčiau, kad tas išrinktumas susideda iš dviejų dalių. Viena vertus, iš tos dalies, kuri žmogui duodama iš aukščiau, t.y., jį tarsi išrenka aukštesnioji jėga, duoda jam norą ją pasiekti. Kita vertus, jaučiantis trauką atskleisti aukštesniąją jėgą žmogus pats tam deda pastangas. Kitaip tariant, čia būtinas ir pažadinimas iš viršaus, ir pažadinimas iš apačios.
#256113

Iš 2019 m. sausio 28 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Israel misija kūrinijoje

Papurtyti žydus

Perduoti Kūrėjo Šviesą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>