Aukštesnieji pasauliai – šviesos atskleidimo mastai

Pasaulio struktūra

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar skirtingo Kūrėjo šviesos masto paslėptys vadinasi pasauliais?
Atsakymas. Kūrėjo šviesos atskleidimas manyje tam tikru mastu vadinasi pasauliais. Pasaulis hebrajų kalba „olam“, „alama“ nuo žodžio „paslėptis“.
Komentaras. Taigi, kalba eina ne apie kažkokius pasaulius, kaip mes manome…
Atsakymas. Ne. Juose nėra jokių fizinių parametrų. Aš juos jaučiu tik savyje, savo nore.
Klausimas. Kabalistai skirstė tai į penkis pasaulius. Ir jei aš 100 procentų slepiu Kūrėjo šviesą nuo savo noro gauti, ar tai yra aukščiausias Keter pasaulis?
Atsakymas. Ne, atvirkščiai. Kai aš visiškai slepiu save, tai yra pasaulis Asija. Virš jo, kai aš slepiu save šiek tiek mažiau, yra pasaulis Jecira. Toliau – pasaulis Brija. O kai aš pradedu rimtai atskleidinėti šviesą, yra pasaulis Acilut. Visiškas šviesos atskleidimas vadinasi pasaulis Adam Kadmon. Taigi, egzistuoja tik penki pasauliai.

Klausimas. Visi šie pasauliai atsirado iki mūsų pasaulio sukūrimo?
Atsakymas. Mūsų pasaulis yra iliuzinis. Jis neegzistuoja dvasiniame pasaulyje, nes visas pagrįstas gavimu. Tai pirminė pasaulio Asija stadija (raudonai pav.), tarsi egzistuojanti būsena.
Klausimas. Kas aprašė šiuos pasaulius ir kada?
Atsakymas. Visa tai aprašė kabalistai per daugelį tūkstančių metų. Pirmąjį atskleidimą padarė Adomas. Tai, kas atėjo iki mūsų ir yra aprašyta Toroje, išdėstė Adomas ir jo mokiniai: Simas, Chamas, Jefetas.
Klausimas. Taigi, ši imformacija egzistuoja tūkstančius metų?
Atsakymas. Beveik 6000 metų, nuo Adomo laikų. Šios žinios buvo perduodamos iš kartos į kartą: 10 kartų nuo Adomo iki Nojaus ir nuo Nojaus iki Abraomo dar 10 kartų, ir po to, kaip aprašyta Toroje, nuo Abraomo iki mūsų.
#248228

Iš 2018 m. lapkričio 27 d. TV programos „Kabalos mokslo pagrindai“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>