Pakilti virš egoizmo

Dvasinis darbas, Izraelis ir pasaulio tautos, Platinimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Po to, kai Abraomas sukūrė „Israel“ grupę, ėmė juos mokyti dvasinės metodikos, įskaitant sūnus – Izaoką bei Jokūbą. Vėliau Jokūbas perdavė ją mokytojams-levitams. Jie gavo parengtą metodiką ar ji nuolatos vystėsi?
Atsakymas: Kabalos metodika tautoje vystėsi laipsniškai, per tą laiką, kai augantis egoizmas vertė žmones ieškoti stipresnių ryšių. Egoizmas kyla – vadinasi reikia pakilti virš jo meilėje, jis dar labiau kyla – reikia dar labiau pakilti virš jo meilėje, tarpusavio ryšyje.
Taip dėl egoizmo žmogus kyla tautos tarpusavio ryšio pakopomis į meilę kitiems, ir nuo šio tarpusavio ryšio ir meilės į Kūrėją. Išeina viena bendra sistema.
Meilė – tai tinkamas žmonių susijungimas, kai jie sąveikauja tarpusavyje, nuolatos padėdami kitas kitam. Lygiai tas pats ir su Kūrėju.
Visas dvasinis darbas vyksta būtent virš egoizmo. Didėdamas egoizmas verčia žmogų augti drauge su juo. Tai ir yra taisymosi metodika.
#259075

Iš 2019 m. birželio 24 d. TV laidos „Sisteminė Izraelio tautos raidos analizė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasinio gimimo metodika

Visuomenės vienijimo metodika

Metodikos vystymasis nuo Adomo iki mūsų dienų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>