Kūrėjo žaidimų tikslas

Gyvenimo prasmė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Tarkime, žmogus ateina su kokia nors problema į ligoninę. O ten eilė, kurioje tenka labai ilgai laukti, kol jį priims. Arba jis eina į banką, kad pasiimtų pinigų, o ten uždarė jo sąskaitą. Ar visa tai Kūrėjo žaidimai? Ką per šį žaidimą turiu suprasti?
Atsakymas: Žmogų veja prie to, kad jis imtų klausti apie gyvenimo tikslą, apie tai, koks dabartinės jo būsenos tikslas: dėl ko ir iš kur tai ateina?
Klausdamas apie tai, jis palaipsniui pasiekia būseną, kai staiga atsiduria tarp tinkamų žmonių, knygų arba kažkokių įvykių, kurie atveda jį prie klausimo apie gyvenimo tikslą. Pusdienį sėdėdamas poliklinikos eilėje jis ima svarstyti: „Kam, po galų, šis gyvenimas?“ Arba, tarkim, kai kas nors nutinka su jo verslu ar kyla kitos problemos.
Kitaip tariant, visos šios problemos, o jų mes turime kaskart vis daugiau, užklumpa žmones kiekviename žingsnyje. Bet jos skirtos tik tam, kad mūsų karta pradėtų savęs klausti: „Kam mes egzistuojame? Kokia gyvenimo prasmė?“.
Ir žmonės klausia apie tai. Jie serga depresija, vartoja narkotikus, kad kaip nors pabėgtų nuo šio gyvenimo. Bet iš esmės tai palaipsniui juos atveda prie Aukštesniosios jėgos suvokimo metodikos. Jėgos, kuri juos sukūrė, juos valdo ir žaidžia su jais. Jie nori žinoti, kodėl tai su mumis vyksta, kur tas Kūrėjas, jeigu Jis yra, kuris visa tai daro? Su kokiu tikslu, kam, kodėl?
Nėra tokio žmogaus, kuris ateitų studijuoti kabalos, iki tol nepatyręs depresijos būsenos arba nusivylimo gyvenimu. Pas mus ateina žmonės būtent su trūkumo jausmu: „Neturiu gyvenime paties svarbiausio“. Būtent tada, kai žmogus jaučia tai, galbūt net tiksliai nesuvokdamas savo klausimo ir neturėdamas į jį atsakymo, jis jau pradeda artėti prie kabalos.
Klausimas: Tada jis randa teisingą aplinką ir teisingas knygas? O kodėl būtent kabaloje?
Atsakymas: Jis gali praeiti per daugybę kitų gyvenimo ratų, bet vis tiek galiausiai likimas atves į kabalą.
Bet kol kas tai tik vienetai. Mes esame pirmoji linija, kuri pradeda artėti prie Kūrėjo. Bet patraukiame paskui save dar daugelį. Toji dauguma priartėja ir atitolsta, priartėja ir atitolsta. Tai natūralus kelias, start-stop judėjimas.
#260963

Iš 2019 m. kovo 25 d. TV programos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjo žaidimas su žmogumi

Kodėl aš kenčiu?

Nuo kančių prasmės – prie gyvenimo prasmės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>