Su kuo mes turime susivienyti?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Tarkime, kad mes tikime, jog turime susivienyti. Kabaloje tai vadinama „tikėjimu išminčiais“. Juk to, ką jūs mums kalbate, mes nejaučiame, ir iš pradžių turėtume tiesiog tuo tikėti.
Atsakymas: Bet studijuodamas fiziką universitete taip pat tikiu išminčiais, kurie tai parašė. Jie ten mane gali išmokyti bet ko.
Komentaras: Beje, šie išminčiai keičia savo teorijas kas dešimt metų.
Atsakymas: Žinoma. Taigi, visa tai yra tik išankstinis žinojimas. Šiuo atžvilgiu kabala niekuo nesiskiria nuo kitų žinojimų. Galų gale, kabala turėtų sukelti žmogui jausmą, kad Kūrėjas jį valdo.
Klausimas: Su kuo turėtume susivienyti: su Kūrėju ar su kitais žmonėmis, tarp kurių ši jėga pasireikš?
Atsakymas: Viena vertus, Kūrėjas pasireiškia susivienijime su kitais žmonėmis. Kita vertus, kažkokioje netiesioginėje sąjungoje su Kūrėju pasireiškia susivienijimo su kitais poreikis.
Klausimas: Tai yra Aukštesnioji jėga negali pasireikšti manyje, o tik žmonių bendruomenėje?
Atsakymas: Tai aiškiai pasireiškia būtent bendruomenėje. Kaip ir bet kuri kita jėga, bet koks reiškinys, ji suvokiama iš priešingos pusės, kai yra juoda-balta, pliusas-minusas ir t. t., ir esant šiam skirtumui tarp jų, galime jausti šią Aukštesniąją jėgą.
#259494

Iš 2019 m. kovo 11 d. TV programos „Kabalos mokslo pagrindai“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>