Pakeisti savo santykį su pasauliu

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Žmonės turi savybę išnaudoti gerus jausmus ir altruistinę meilę.
Atsakymas: Iš tiesų, žmonės turi tokią savybę. Suprantama, kad jie nori visus išnaudoti sau. Tačiau tai nereiškia, kad turime daryti tą patį.
Jei noriu pakilti virš gyvūninio gyvenimo ir negyventi kiek nors metų (kas man duota gyvūniniame kūne), jeigu noriu pasiekti lygmenį, kai suvokiu amžinybę, tobulybę, visą gamtą – dabar, dar nemirus mano kūnui, tai turiu pakeisti savo požiūrį į pasaulį.
Net remiantis vien egoistininėmis paskatomis, man verta tai atlikti.
Klausimas: Kiek metų reikia, kad žmogus savo egoizmą pakeistų altruizmu?
Atsakymas: Tai priklauso nuo žmogaus, nuo jo gyvenamo laikotarpio. Mūsų laikais gana greitai – 5-15 metų, bet tai metai! Tai vis tiek metai.
O ko jūs norite? Kam jums tie metai duoti? Įsivaizduokite, kad jūsų gyvenimas artėja prie pabaigos. Ir dėl ko gyvenote? Kad pajaustumėte visą gėrį ir blogį? O kas toliau? Nieko ir su niekuo.
Tad reikia išnaudoti metus tam, kad pasiektum būtent tikslą, su kuriuo lieki toliau.
#266221

Iš 2020 m. balandžio 19 d. pamokos rusų k.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>