Visuotinė transformacija

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKaip paprastas žmogus, turėjęs darbą, karjerą, uždarbį, ateities perspektyvas iki 2020-ųjų kovo, dabar gali susitaikyti, kad visa tai jau praeityje, o gyvenimas eina visai kita linkme? Jis nenori su tuo sutikti, dar nėra pasirengęs šiai tikrovei, todėl būtina mokytis gyventi kitaip.
Mes neturime kito pasirinkimo, nes taip bus, šis pokytis vis labiau apima mūsų pasaulį, ir turime tai paaiškinti, diskutuoti visose žiniasklaidos priemonėse. Jei nepriimsime šių pokyčių dabar, vis tiek būsime priversti, tik daug sunkesnėmis, kritinėmis sąlygomis, nes šis procesas tęsiasi savaime.
Mes visi esame skirtingi, ir daugelis nesugeba priimti pokyčių tokiu greičiu, todėl kyla tiek daug konfliktų. Privalome išmokyti visus meilės ir supratimo. Mes susiduriame su bendra, nacionaline ir globalia problema. Galime pasakyti, kad tai nėra net pasaulio problema, o visuotinė visatos revoliucija.
Žmonių raida šiandien pasiekė didžiausią išsivystymą ir išgyvena transformaciją, kurios istorija dar nežinojo. Kol kas tai – tik pirmasis etapas. Iš šio materialaus gyvenimo, kurį žmogus pradėjo prieš tūkstančius metų medžiodamas mamutą, pereiname prie naujo gyvenimo – kolektyvinio, socialinio. Žmonių santykiai nulems naują visuomenės organizaciją.
Turime išmokti šio naujo gyvenimo ir išstudijuoti savo seną gyvenimą, kad suprastume, kodėl jis mus atvedė prie šios ribos. Tai nėra atsitiktinumas, tai – gamtos dėsniai, kurie lemia mūsų vystymąsi ir daro įtaką – tai nepriklauso nuo mūsų. Tačiau nuo mūsų priklauso, kaip priimsime šią būseną: jei suvoksime, kas vyksta, ir bendradarbiausime su gamta, mažiau kentėsime.
Tada pasieksime gerą gyvenimą, kuris mums paruoštas. Galų gale gamta veda mus prie visko, kas gera, ne pagal mūsų gerovės supratimą, kaip turto, galios, valdžios, bet prie ramaus gyvenimo materialinėje sferoje bei gyvenimo, kuriame pilna prasmės, turinio, dvasinio užpildymo.
Visiems tai bus naudinga. Be to, mes turime suprasti, kad gamta yra stipresnė už mus ir vis tiek privers mus dalyvauti šiame procese. Taigi, nesipriešinkime ir eikime kartu su gamta.
#266375

Iš 2020 m. gegužės 14 d. programos „Globalios perspektyvos“

Daugiau šia tema skaitykite:

Iki ir po koronaviruso

Koronavirusas mus privers…

Koks bus pasaulis po koronaviruso?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>